Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
4 oua la temperatura camerei
1 lingura apa
150 g zahar
125 g unt moale
65 g faina
50 g cacao
500 ml lapte caldut
un praf de sare
esenta de vanilie
1 lingurita otet
cacao/zahar pudra (optional)
Mod de preparare: Preincalzeste cuptorul la 160° si tapeteaza tava de prajituri cu unt. Alege o tava nu foarte lata sau lunga, ideal patrata, de 20/20 cm sau rotunda. Daca aluatul nu este suficient de inalt in tava, din pricina dimensiunilor acesteia, exista riscul ca prajitura inteligenta sa nu se stratifice. Separa albusurile de galbenusuri. In castronul cu galbenusuri adauga lingura de apa, apoi zaharul. Bate galbenusurile pana cand devin o crema usoara. Adauga untul, praful de sare si esenta de vanilie, apoi continua sa mixezi pana cand crema devine pufoasa. Combina faina cu cacaua si adauga-le treptat peste galbenusuri, amestecand bine dupa fiecare transa. Adauga laptele putin cate putin, amestecand in tot acest timp, iar dupa ce il incorporezi complet, textura trebuie sa fie destul de lichida. Separat, bate albusurile spuma impreuna cu otetul, si mixeaza pana cand albusul se tine de paletele mixerului. Adauga spuma de albusuri in compozitia cu cacao, putin cate putin, amestecand delicat cu o spatula. Nu e necesar sa omogenizezi amestecul. Pune aluatul in tava pregatita si coace-l pentru 60 de minute. Este normal ca prajitura sa fie putin mai moale in mijloc, sa se miste usor, motiv pentru care trebuie lasata sa se raceasca inainte de a fi taiata. Orneaza prajitura cu cacao sau cu zahar pudra inainte se servire.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.