Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente pentru blat
6 albușuri
150 gr făină
150 gr rahat
100 gr nucă
o linguriță praf de copt
150 gr zahăr
stafide
esență de vanilie
Ingrediente pentru cremă
6 gălbenușuri
150 gr zahăr pudră
esență de vanilie
3 linguri lapte
250 gr unt
200 gr ciocolată albă
Alte ingrediente
100 gr ciocolată pentru glazură
două foi de napolitană
Mod de preparare: Ne vom ocupa prima dată de blat. Pentru acesta, vom separa albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă împreună cu zahărul. Într-un alt bol, vom așeza rahatul tăiat cubulețe, nuca, făina și praful de copt. Acest amestec va fi turnat treptat peste albușurile bătute spumă. În tot acest timp amestecăm bine pentru a se omogeniza. La final, se adaugă esența de vanilie. Întreaga compoziție va fi turnată într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se bagă la cuptor pentru 25 de minute. Blatul se lasă la răcit înainte de adăugarea cremei.
Ne vom ocupa acum de crema de vanilie. Gălbenușurile se amestecă bine cu zahărul și cu laptele. Când aceasta este omogenizată, se lasă la rece. Untul trebuie mixat bine într-un bol separat, apoi adăugat peste crema de vanilie. Tot în cremă se poate pune și esența de vanilie, dar și ciocolata albă.
Acum este momentul să asamblezi prăjitura. Pune o foaie de napolitană pe o tavă, peste ea jumătate din compoziția de vanilie, apoi blatul. Crema rămasă se pune peste blat, iar deasupra o altă foaie de napolitană. Prăjitura poate fi ornată cu ciocolată.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.