Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
200 g unt
125 g zahar
2 oua
450 g faina
un varf de lingurita praf de copt
coaja de portocale
esenta de vanilie
Mod de preparare: Untul moale, lasat la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul pudra si un praf de sare, pana devine cremos si nu se mai simt cristale de zahar. Se adauga coaja de portocale si esenta de vanilie, ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare. Dam mixerul deoparte si adaugam faina amestecata cu praful de copt. Amestecam bine pana la omogenizarea aluatului, nu e nevoie sa framantam. aluatul il puteti aroma cu orice alta aroma aveti si va place voua, daca vreti fursecurile mai dulci mai adaugati zahar, dupa gust aluatul se poate face si fara praf de copt, caz in care fursecurile vor iesi mai crocante. La final, aluatul este usor moale, dar nelipicios. Daca mai este necesar mai adaugati putina faina. Il invelim in folie alimentara si dam la frigider pentru 1-2 ore, timp in care aluatul se va intari. Aluatul se intinde in foaie subtire pe masa infainata. Se decupeaza si se stampileaza cu ajutorul formelor speciale. Se aseaza cu grija in tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu (sau 160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 10 minute, pana fursecurile se rumenesc usor pe margini si pe fund. Timpul de coacere poate varia in functie de marimea si grosimea fursecurilor. Fursecurile se scot pe un gratar si se lasa la racit. Se servesc ca atare sau se pot decora dupa model cu glazura colorata.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.