Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente pentru blat:
6 oua
220 g zahar
220 g faina
1 pliculet praf de copt
Ingrediente pentru crema:
3 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
750 lapte
coaja unei lamai
Alte ingrediente pentru tort:
500 ml smantana pentru frisca
1 conserva ananas
200 ml apa
Mod de preparare:
Prepararea blatului pentru prajitura Mimoza: Bate ouale spuma pentru 2-3 minute, apoi adauga treptat zaharul. Mixeaza aluatul pana ce ouale isi tripleaza volumul, apoi incorporeaza faina si praful de copt. Toarna aluatul intr-o tava de prajitura tapetata cu unt si faina, apoi da blatul de prajitura la copt la 180 de grade, pentru 35-40 minute.
Prepararea cremei pentru prajitura Mimoza: Pune laptele la fiert intr-o cratita, adaugand si coaja de lamaie intreaga. Separat, intr-o alta cratita, bate ouale cu faina si zaharul.Cand laptele fierbe, toarna-l in fir subtire peste ingredientele din cratita, amestecand energic simultan (poate fi util sa te ajute cineva). Incorporeaza tot laptele in compozitia de crema pentru prajitura si adu-o pe foc apoi, amestecand constant. Crema pentru prajitura este gata cand se ingroasa.
Asamblarea prajiturii Mimoza: Lasa blatul si crema de prajitura sa se raceasca, apoi taie blatul in 3 parti egale. Bate frisca si amesteca jumatate din cantitate cu crema pentru prajitura. Pastreaza cealalta jumatate pentru decor. Taie marunt ananasul din conserva si adauga-l peste crema combinata cu frisca. Peste siropul din conserva de ananas toarna apa si omogenizeaza. Asaza pe tava de servire primul strat de blat de prajitura, insiropeaza-l cu 1/2 din cantitatea de sirop. Asaza 1/2 din cantitatea de crema cu ananas si intinde-o uniform. Deasupra cremei asaza urmatorul strat de blat, insiropeaza-l, apoi asaza celalalt strat de crema. Deasupra ultimului strat de crema nivelat, rupe bucatele si raspandeste firimituri din cel de-al 3-lea strat de blat. Foloseste frisca pastrata pentru ornat pentru a ascunde eventualele imperfectiuni ale prajiturii Mimoza. Da prajitura la frigider pentru minim 2 ore inainte de servire.
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.