Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Tiramisu reteta originala italiana cu piscoturi de sampanie (savoiardi), crema de mascarpone cu oua si cafea
Ingrediente
-6 oua
-500 g de mascarpone
-150 g de zahar
-200 ml de cafea concentrata indulcita
-1-2 linguri de cacao
-300 g de piscoturi
Mod de preparare:
-Punem ouale impreuna cu zaharul intr-o oala, pe foc.
-Amestecam totul foarte bine folosind un tel. Nu fierbem, pentru ca se va transforma intr-o omleta. --Trebuie doar sa ajungem la o temperatura de 80 de grade Celsius.
-Veti vedea cum se va lega crema. Amestecam continuu. Puteti face acest lucru si pe bain-marie.
-Cand crema e gata, trebuie sa aiba consistenta unei budinci, adaugam putin cate putin din mascarpone, amestecam totul foarte bine.
-Batem crema folosind un mixer. Astfel vom omogeniza totul foarte bine. Punem crema la racit.
-Incepem sa asezam tiramisul. Partea cu zahar a piscoturilor va ramane in sus, inmuiem rapid cate un piscot in cafea.
-Piscoturile se pot face acasa, reteta e foarte simpla si ieftina.
-Asezam primul strat de piscoturi, apoi punem crema intr-un strat generos.
-Deasupra mai asezam inca un strat de piscoturi, dispuse invers.
-Adaugam peste si restul de crema. Nivelam totul foarte bine.
-Deasupra cernem putina cacao.
-Punem tiramisuul la rece, ideal este sa stea la rece pentru cel putin 2-3, pentru ca se vor inmuia piscoturile mai bine, se va intari crema si vom putea taia prajitura mult mai usor. Ideal este sa o lasati peste noapte.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.