Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
Pentru crusta de caramel:
100 g miez de nuca usor tocata
100 g zahar
Pentru blat:
7 albusuri de ou
150 g zahar
200 g nuca prajita si macinata
1 zahar vanilat
1/2 lingurita praf de copt
3 linguri faina
50 g ciocolata amaruie razuita
Pentru crema:
7 galbenusuri de ou
100 g zahar
240 ml lapte
2 linguri amidon de porumb
200 g unt
esenta de vanilie
Mod de preparare:
Incepem cu caramelizarea nucilor. Punem intr-o cratita zaharul si-l lasam sa se caramelizeze. Cand vedem ca a inceput procesul, amestecam usor din cand in cand pana tot zaharul s-a topit. Luam cratita de pe foc si adaugam nucile, apoi amestecam bine.
Turnam nucile cu caramel pe o hartie de copt , le intindem putin si lasam sa se raceasca.
Ne apucam sa facem blatul. Batem cu mixerul albusurile cu zaharul, pana se topeste zaharul. Intr-un bol separat amestecam ingredientele uscate. Acum incorporam ingredientele uscate in albus. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si-l introducem la cuptor. Il testam din cand in cand cu scobitoarea daca e gata. Cand scobitoare iese afara curata, atunci stim ca s-a copt.
Urmatorul pas, prepararea cremei. Intr-o cratita amestecam galbenusurile cu zaharul si amidonul, dupa care adaugam esenta de vanilie si laptele, si punem pe foc. Amestecam meticulos ca sa nu se prinda crema si sa se arda. Cand e destul de groasa crema, e gata. Lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit adaugam si untul si le amestecam cu mixerul.
Pana acum s-a racit si blatul. Trecem la asamblarea prajiturii. Taiem blatul in trei fasii, pe lungime, asa incat obtinem 3 fasii lungi si inguste. Impartim crema in trei parti. Punem 1/3 din crema peste primul blat, celelalta treime peste blatul de deasupra lui, si ultima parte peste blatul ultim.
Punem o folie de palstic peste nuci si le zdrobim usor cu ciocanul pentru carne, sa avem grija sa nu le maruntim pana se face praf, ci in bucati nu prea mari. Nucile caramelizate le presaram peste crema.
Adina va doreste Pofta Buna!
Un tip, mort de beat, stă pe trotuar în faţa unui bar. Un străin vrea să îl ridice. Insul îi zice:
- Hei! Ştii tu cine sunt eu?
- Nu! Cine?
- Isus Hristos!
Străinul nu-l crede, însă insul ţine morţiş să i-o dovedească.
- Vino cu mine!, îi spune insul, intrând în bar, cu străinul după el.
Barmanul îl vede pe beţiv şi zice supărat:
- Isuse! Iar eşti aici...
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.