Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

prajitura-cu-mere-1

Ingrediente:
6 mere mari
zeama de la 1 lamaie
1 cana de zahar   
1 lingurita cu varf de scortisoara macinata   
4 linguri cu varf de amidon de porumb
1 foaie de aluat foietaj cumparat
4 oua   
2 linguri de apa
6 linguri de zahar   
6 linguri de faina   
4 linguri de ulei    
1 praf de sare   
1 varf de cutit de praf de copt

Mod de preparare: Merele se curata de coaja si de casuta semintelor, apoi se taie felii sau cubulete dar se pot deasemenea rade. Eu pe ale mele le-am taiat felii, stropindu-le cu zeama de lamaie pe masura ce le-am taiat, pentru a preintampina oxidarea. Odata ce le-am terminat pe toate, le-am amestecat cu 1 cana de zahar (pentru mine placinta e potrivit de dulce, daca va place mai putin dulce sau dimpotriva, si mai dulce, cantitatea de zahar se poate adapta preferintelor fiecaruia).

Se lasa merele deoparte. Se separa ouale iar albusurile se bat spuma tare impreuna cu cele 2 linguri de apa rece si cu praful de sare. Se adauga zaharul si se continua sa se bata pana cand zaharul se dizolva complet. Se adauga galbenusurile si se amesteca scurt in compozitie, doar cateva secunde. Se adauga cele 6 linguri de faina in care s-a amestecat praful de copt si cele 4 linguri de ulei. Se amesteca cu grija, de pe fundul vasului catre suprafata si numai de jos in sus, fara a invarti circular, incercand sa nu se piarda aerul acumulat in albusuri. Compozitia omogenizata se toarna intr-o tava acoperita cu hartie de copt, se niveleaza si se da la cuptorul preincins la 180 de grade Celsius pentru cel mult 10-15 minute, blatul trebuie sa fie aproape copt fara a se rumeni.

Intre timp, merele vor fi lasat ceva sirop, care se scurge intr-un pahar si se pastreaza (150-200 de ml.). In merele scurse de lichid se adauga scortisoara si 3 linguri cu varf de amidon. Se omogenizeaza bine si se distribuie merele deasupra blatului copt pe jumatate (cuptorul nu se stinge). Deasupra merelor se toarna sosul cu scortisoara si amidon ramas in vas.

Se intinde rapid foietajul (eu am folosit reteta mea de foietaj pe care il aveam in congelator) si se taie cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit mici crestaturi, formand o retea.

Se transfera foietajul deasupra merelor din tava si se desface pe latime pana la dimensiunea tavii, lasand sa se vada putin din umplutura si creand efectul de retea (de aceea foietajul trebuie sa aiba lungimea tavii, dar sa fie ceva mai ingust decat latimea acesteia).

Se preseaza usor si se da la cuptor pentru inca aproximativ 30 de minute, pana ce se rumeneste frumos deasupra.

Intre timp, se omogenizeaza intr-o craticioara lingura de amidon ramasa cu putin din sucul de mere, apoi se dilueaza cu restul de suc. Se pune pe foc si se fierbe pana ce devine limpede si se ingroasa putin. Prajitura rumena se scoate din cuptor si imediat se pensuleaza cu sucul de mere, insistand deasupra foietajului, apoi distribuind restul siropului uniform pe toata suprafata.

Se lasa sa se raceasca in tava si se portioneaza dupa plac, blatul pufos contrasteaza placut cu umplutura cu gust proaspat de mere si cu foietajul usor crocant.

Adina va doreste Pofta Buna!

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro




DorohoiNews.ro



GALERIE FOTO

prajitura-cu-mere-1prajitura+cu+mere+2prajitura+cu+mere+3prajitura+cu+mere-4
DorohoiNews.ro, 06-05-2012

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

Fii primul care comenteaza!

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Doi prieteni stau de vorbă:
- Ce mai faci?
- Uite, m-a lăsat nevasta pentru cel mai bun prieten.
- Credeam că eu sunt cel mai bun prieten al tău…
- Acum e el…



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Ecomed Dorohoi

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

Nu te vom uita niciodată!

Nu te vom uita niciodată!
Cu durere în suflet, aducem la cunoștința rudelor, prietenilor și tuturor cunoscuților că ...

Cafeneaua CAF Dorohoi angajează barman / ospătar (fete)

Cafeneaua CAF Dorohoi angajează barman / ospătar (fete)
Cafeneaua CAF Dorohoi angajează barman / ospătar (fete). Pentru detalii suplimentare ne puteți contacta ...

COMMANDO Dorohoi angajează barman - ospătar cu sau fără experiență

COMMANDO Dorohoi angajează barman - ospătar cu sau fără experiență
COMMANDO Dorohoi angajează barman - ospătar cu sau fără experiență. Pentru mai multe detalii vă ...

SC din Dorohoi angajează muncitori calificați și necalificați în construcție, conducători auto pe autobetoniere (cife)

SC din Dorohoi angajează muncitori calificați și necalificați în construcție, conducători auto pe autobetoniere (cife)
Societate comercială din Dorohoi angajează muncitori calificați și necalificați în construcție, ...

Sincere condoleanțe din partea Direcției de Asistență Socială Dorohoi!

Sincere condoleanțe din partea Direcției de Asistență Socială Dorohoi!
Colectivul Direcției de Asistență Socială Dorohoi este alături de doamna Claudia Chirilă, la decesul ...

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Dumnezeu să-l odihnească în pace!
Colectivul Departamentului de panificație, din cadrul S.C. „Spicul 2” Dorohoi, împărtășește ...

Sincere condoleanțe din partea lui RADU CONSTANTIN DANIEL

Sincere condoleanțe din partea lui RADU CONSTANTIN DANIEL
O inima buna a incetat sa mai bata, un suflet mare s-a ridicat la cer, lasand in urma un gol imens si ...

Un ultim omagiu, la trecerea in nefiinta a dlui SURUGIU VIOREL

Un ultim omagiu, la trecerea in nefiinta a dlui SURUGIU VIOREL
Un ultim omagiu, la trecerea in nefiinta a Dlui. SURUGIU VIOREL, din partea Dlui. PORUMBOIU ADRIAN. CONDOLEANTE!  

Sincere condoleanțe familiei îndurerate din partea colectivului Mopan Suceava SA

Sincere condoleanțe familiei îndurerate din partea colectivului Mopan Suceava SA
Sincere condoleanțe familiei îndurerate la trecerea în neființă a dlui. SURUGIU VIOREL, ...

Colectivul Spicul 2 SRL își ia RĂMAS BUN de la cel ce a fost liderul societății - IOAN VIOREL SURIGIU

Colectivul Spicul 2 SRL își ia RĂMAS BUN de la cel ce a fost liderul societății - IOAN VIOREL SURIGIU
Colectivul S.C. Spicul 2 S.R.L., cu inimile îndurerate, își ia RĂMAS BUN de la cel ce a ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro