Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Pentru aluat:
500 g de făină;
250 ml de lapte;
125 g de zahăr;
100 ml de grăsime (unt topit și ulei);
25 g de drojdie;
2 gălbenușuri;
esență de vanilie;
esență de rom;
coajă de lămâie;
sare;
Pentru umplutură:
500 g de branză dulce de vaci;
2 ouă;
1 pahar de zahăr pudră;
80 g de unt topit;
2 plicuri de zahăr vanilat;
coajă de lămâie;
2 linguri de făină;
o mână de stafide înmuiate în rom timp de o oră
Mod de preparare:
Pentru aluat de pască la mașina de pâine: Zahărul se dizolvă în lapte cald și împreună cu gălbenușurile, sarea, o parte din grasime și arome, se pun în cuva mașinii de pâine. Se adaugă toată făina și drojdia granulată dizolvată în puțină apă călduță (dacă folosim drojdie proaspătă, atunci facem o maia). Se porneste mașina de pâine și în primele 10 minute de frământare se picură câte puțin, tot restul grăsimii. Se alege programul pentru aluaturi dulci, grase, iar după aproximativ o oră și jumătate, aluatul este gata. Se scoate aluatul și se împarte în două. Într-o tava tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt se asează o foaie, iar din restul de aluat se face o împletitură în trei care se așează peste foaia de cocă, formând un inel. Se lasă la crescut pentru încă 30 de minute.
Pentru umplutură: Se mixează bine toate ingredintele, iar stafidele se adaugă la final. După ce aluatul a crescut în tavă, chiar înainte de a baga pasca la cuptor, se pune compoziția de brânză în compoziția formată în tavă. Se coace, la început la foc mai iute, 180 grade Celsius, apoi se scade temperatura la 165 de grade și se lasă timp de 35 – 40 de minute. La final, faceți testul cu scobitoarea, să verificați dacă s-a copt.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.