Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
Blat:
6 albusuri
150 gr faina
85 gr (nuca+alune)
100 gr zahar
5 gr praf de copt
10 gr zahar vanilat
1 praf de sare
ulei pentru uns tava
Crema:
6 galbenusuri
150 gr zahar pudra
3,6 gr cafea solubila
350 ml frisca
10 gr vanilie
10 gr gelatina+25 ml apa.
Decor:
100 gr ciocolata cu lapte
Mod de preparare: Pentru blat batem albușurile spumă cu un praf de sare și adăugăm treptat zahărul vanilinat, zahărul și mixam până când omogenizăm tot. Făina se amestecă cu alunele și nuca măcinată și adăugăm praful de copt. Amestecăm totul până obținem o compoziție omogenă. Punem compoziția într-o tavă unsă cu ulei și tapetată cu hârtie de copt și o băgăm la cuptor pentru 10 minute până când aceasta capătă o culoare aurie, iar apoi îl lăsăm să se răcească complet. Pentru cremă punem într-un vas galbenusurile cu zahărul pudră și cafeaua solubilă, iar apoi punem la baie de abur și amestecăm până când compoziția devine groasă. O luăm de pe foc și adăugăm zahărul vanilat și lăsăm să se răcească complet. Gelatina obținută se amestecă cu apa și se lasă 10 minute să se hidrateze, iar apoi o topim pe baie de abur cat să devină călduță și să se dizolve. Compoziția de cafea o amestecăm cu gelatina topită și frișca bătută spumă. Lăsăm două minute, iar apoi o așezăm pe blat într-un strat uniform și o băgăm la rece pentru o oră, iar mai apoi puteți răzui ciocolata pe toată suprafața. Poftă bună!
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.