Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
Pentru foi:
200 g unt
1 ou
250 g zahar
1 lingurita praf de copt
150 g nuci macinate (migdale sau alune)
700 g faina
1 praf de sare
Pentru crema:
3 oua
150 g zahar
1 lingurita cafea instant
200 g unt
Mod de Preparare: Oul se freaca cu zaharul, se adauga untul moale, nucile, sare a, praful de copt si faina in ploaie. Rezulta un aluat nelipicios care se imparte in 3 parti egale. Se intind foile si se coc pe rand pe fundul unei tavi tapetata cu foie de copt, 10 min. la foc mic.
Crema: Se freaca spuma ouale, zaharul si cafeaua. Se pune pe baie de aburi si se fierbe pana se ingroasa apoi se lasa la racit. Cand e rece se adauga untul si se freaca bine pana obtinem crema spumoasa. Cu aceasta crema umplem foile astfel: pe un blat de lemn se pune o foaie pe care intindem un strat de crema, din nou foie, crema, astfel ultimul strat ramane crema. Se lasa la rece cel putin 2 ore apoi se taie. Se poate decora cu ciocolata topita si frisca.
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.