Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
150 g unt, topit
275 g buscuiti digestivi, pisati
1/4 lingurita de scortisoara
22 g gelatina praf
3 linguri de apa rece
2 oua, separate
120 g zahar brun
120 g ciocolata neagra, tocata
175 ml cafea espresso, fierbinte
400 ml smantana de patiserie
scortisoara macinata, pentru ornat
Mod de Preparare: Se amesteca untul cu biscuitii si scortisoara. Se rastoarna mixtura intr-o forma rotunda, cu fund detasabil, de 20 cm diametru si se preseaza bine, ca sa formeze un blat ferm si de grosime uniforma. Se lasa sa se raceasca. Se pune apa intr-un castron termorezistent si se presara gelatina deasupra. Se lasa sa se inmoaie 5 minute, apoi se pune castronul intr-o cratita cu apa fierbinte si se amesteca pana ce se mixtura de gelatina se face lichida. Se bat galbenusurile de ou cu zaharul, pana se obtine o mixtura groasa. Se pune ciocolata intr-un castron, impreuna cu cafeaua fierbinte, si se amesteca pana se topeste. Se adauga amestecul la mixtura de ou si se gateste la foc mic, intr-o craticioara, timp de 1-2 minute, pana se ingroasa. Se ia de pe foc, se adauga gelatina si se lasa pana ce incepe sa se fixeze, amestecand ocazional. Se bat 150 ml de smantana pana ce se ingroasa. Se bat albusurile pana ce se intaresc. Se incorporeaza frisca in mixtura de cafea, urmata apoi de albusuri. Se toarna mixtura peste baza de biscuiti si se raceste minim 2 ore, la frigider.
Inainte de a se servi, se scoate tortul din frigider si se transfera pe un platou. Se taie felii. Se bate smantana ramasa si se adauga pe fiecare felie cate 1 lingura de frisca. Se orneaza cu scortisoara macinata.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.