Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
Blat
- 5 ouă mari
- 150 g zahăr (pudră)
- 1 plic Creme Ole de caramel
- 2 linguri cacao neagră
Crema
- 200 ml smântână pentru frișcă/ frișcă lichidă
- 100 ml lapte rece
- 250 g mascarpone
- 1 plic Creme Ole de vanilie
Glazura
- 150 g ciocolată
- lapte
Mod de preparare: Pentru blat, albușurile se bat spumă cu un praf de sare. Apoi, se adaugă zahărul și se mixează până se topește și amestecul devine o bezea fermă și lucioasă. Se adaugă gălbenușurile amestecate și se mixează ușor cu o spatula sau cu mixerul la viteza cea mai mică. Trebuie doar să se încorporeze gălbenușurile în bezea, apoi praful de Creme Ole de caramel și cacao se pun într-o sită și se cern peste compoziție. Se amestecă ușor cu spatula, de jos în sus. La final, compoziția trebuie să fie spumoasă, ca la pandișpan. Amestecul se toarnă într-o tavă de 24/35 cm tapetată cu hârtie de copt. Se coace la foc mediu (180 grade) timp de cca 30 de minute. Pentru a verifica dacă este copt, se apasa blatul cu degetul. Dacă adâncitura dispare imediat, înseamna că e copt. Se lasă la răcit pe un grătar. Pentru cremă, se pun într-un bol smântâna pentru frișcă/frișca lichidă, laptele, crema de mascarpone și praful Creme Ole de vanilie. Se mixează totul până crema se întărește bine, apoi se întinde uniform pe suprafața blatului rece și se bagă la frigider. Glazura de ciocolată se prepară începând cu topirea ciocolatei într-o craticioară în care am pus puțin lapte (cca 50 ml) . Se amestecă până se topește ciocolata și se uniformizează. Se adaugă lapte cât să ajungă la consistența dorită. Trebuie să curgă ușor din lingură. Când e gata, se toarnă peste prajitură și se întinde uniform. Se da iar la rece și este bună de savurat când galzura s-a întărit.
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.