Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
Blat:
500 grame făină albă
200 grame unt
1 ou întreg
1 plic de zahăr vanilat
1 vârf de sare
200 grame zahăr
1 plic de praf de copt
Topping:
700 grame de prune fără sâmburi
1 linguriță scorțișoară
50 grame zahăr tos
250 grame mascarpone
1 plic zahăr vanilat
30 grame unt topit
2 linguri amidon
Mod de preparare: Prunele le-am tăiat în sferturi și le-am pus într-un castron. Peste prune am presărat zahărul tos (50 grame) și scorțișoară. Într-un castron încăpător am amestecat oul întreg, untul la temperatura camerei, zahărul vanilat și zahărul. Am amestecat compoziția bine cu un tel până se omogenizează toate ingredientele. Am amestecat făina cu praful de copt și un praf de sare apoi le-am adăugat peste compoziția de ou cu unt. Amestecul rezultat l-am frământat cu mâna până am obținut un aluat nisipos. Pentru blat am folosit 3/4 din aluat, restul de aluat l-am pus deoparte pentru montajul final al prăjiturii. Am uns tava de copt cu unt pe toată suprafața. Aluatul, fiind unul nisipos l-am întins cu degetele până am acoperit complet tava. Într-un bol se amestecă cu o spatulă de silicon, mascarpone cu zahărul vanilat și amidonul până se formează o cremă fină. Cu o spatulă de silicon am întins crema de mascarpone în strat subțire peste blatul de prăjitură. Crema de mascarpone va forma un strat protector care va împiedica sucul de la prune să înmoaie aluatul. Am scurs de suc feliile de prune și le-am așezat uniform peste crema de mascarpone. Restul de aluat l-am răzuit peste prune. Am dat tava la cuptorul pre încins la 180 de grade, pentru 40 de minute, până prăjitura a devenit aurie. Am scos prăjitura din cuptor, am lăsat-o să se răcorească complet apoi am feliat-o.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.