Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente foi cu miere de albine
450 grame făină albă
100 grame zahăr tos
100 grame miere de albine, orice tip
1 linguriță rasă de bicarbonat de sodiu
60 grame unt 80% grăsime
Ingrediente cremă caramel
2 conserve lapte condensat
4 ouă întregi
50 grame miere
250 grame unt 80% grăsime
1 plic zahăr vanilat
Ingrediente glazură
150 grame miez de nucă
ciocolată amăruie
Mod de preparare foi fragede cu miere: Într-o crăticioară se topesc mierea, untul și zahărul. Se lasă la încălzit până se topește zahărul apoi se ia de pe foc. Mixul de miere și unt se lasă la răcorit într-un bol încăpător peste care se adaugă făina și bicarbonatul. Se amestecă bine până se formează un aluat moale, un pic lipicios. Aluatul se dă la frigider pentru 10 minute Se înfăinează blatul de lucru, se cântărește aluatul, se împarte în două și se întinde fiecare foaie de dimensiunile tăvii de copt. Se transferă fiecare foaie în tavă, pe hârtie de copt, se taie în două și se decupează marginile neregulate. Se înțeapă foile cu furculița și se coc la 200 de grade, timp de 5 minute.
Mod de preparare crema caramel: Conservele de lapte condensat (conserva închisă) se fierb timp de 3 ore, într-o oală cu apă, la foc mic. În timpul fierberii, se completează cu apă, pe măsură ce se evaporă, astfel conservele trebuie să fie acoperite cu apă pe tot timpul fierberii. Conservele se lasă la răcit, apoi, cu lingura, caramelul se toarnă într-un bol metalic sau de sticlă. Peste caramel se adaugă mierea, cele 4 ouă și un praf de sare. Se pune bolul cu caramel și ouă, peste o oală cu apă care fierbe la foc mic, și se amestecă bine cu un tel. Atenție, bolul să nu atingă apa care fierbe, bain marie este un proces de încălzire la aburi. Altfel, ouăle se coagulează. Se lasă la răcit compoziția de caramel până ajunge la temperatura camerei. Caramelul și untul trebuie să aibă aceeași temperatură pentru a nu se tăia crema. Într-un bol se mixează untul, apoi se încorporează crema caramel. Se continuă mixarea până se formează o cremă fină, un pic moale.
Montare prăjitură: Se cântărește crema caramel și se împarte la 4. Se lasă castronul pe cântar pe măsură ce acoperim fiecare foaie cu cremă caramel. Nucile se mărunțesc grosier, apoi se trag puțin în tigaie la foc iute. Se topește ciocolata la microunde. Se presară nucile peste ultimul strat de cremă, ciocolata topită se întinde în fir cu ajutorul unei linguri. Se dă prăjitura la frigider pentru 4 ore, pentru a se lega crema caramel. După ce s-a legat crema, prăjitura se lasă la temperatura camerei, acoperită (cu hârtie de copt) pentru minim 2-3 zile. Prăjitura este mai bună pe zi ce trece.
Un tip, mort de beat, stă pe trotuar în faţa unui bar. Un străin vrea să îl ridice. Insul îi zice:
- Hei! Ştii tu cine sunt eu?
- Nu! Cine?
- Isus Hristos!
Străinul nu-l crede, însă insul ţine morţiş să i-o dovedească.
- Vino cu mine!, îi spune insul, intrând în bar, cu străinul după el.
Barmanul îl vede pe beţiv şi zice supărat:
- Isuse! Iar eşti aici...
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.