Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente
Foi cu nuca:
150 g zahar
3 linguri miere
550-600 g faina alba
100 g unt gras
3 oua
putina sare
un plic zahar vanilinat
o lingura rasa bicarbonat stins cu otet
100 g nuca macinata
Pentru umplut:
900 ml smantana fermentata cu 30-32% grasime – nu folositi smantana pentru frisca, nu va iesi la fel de buna prajitura; gustul autentic e dat de smantana pe care o foloseau mamele pe vremuri
200 g zahar pudra
150 g nuca macinata + pentru presarat deasupra
un plic zahar vanilinat
2 linguri zeama lime
Mod de preparare:
Preparare foi: Intr-un bol batem bine ouale impreuna cu zaharul, pana cand se dilueaza cristalele. Se adauga restul ingredientelor, untul si mierea la temperatura camerei si se amesteca bine toate, framantand un aluat bun de intins foi. La inceput o sa vi se para ca nu e suficienta compozitie umeda care sa cuprinda faina insa treptat, pe masura ce amestecati, aluatul se va lega. Adaugati initial doar 550 g faina si treptat, daca este cazul, mai puneti. Aluatul nu va fi ca cel cu care sunteti obisnuit pentru foi, elastic si legat ci mai sfaramicios nitel. Trebuie sa nu se lipeasca de maini. Se imparte in trei parti care se modeleaza in 3 bile. Il lasati la odihna pentru 30 de minute, acoperite. Luati fiecare bila si-o intindeti intr-o foaie dreptunghiulara, direct pe foaia de copt care trebuie sa fie de aceeasi dimensiune cu tava in care veti coace prajitura. Desi intial mi-a parut greu sa intind aluatul, acesta „se repara”, daca e mai mult intr-o parte tai si pui in alta parte si se imbina imediat. Dupa ce veti intinde prima foaie o sa va prindeti cam cum vine treaba :)) Transferati pe fundul tavii, cu tot cu hartie si coaceti la 170-175 grade pentru 8-10 minute, pana se auresc usor. Pentru umplutura mixati smantana rece cu zaharul, zeama de lime si zaharul vanilinat. Daca e cazul adaugati un intaritor pentru frisca. Opriti 1/3 din cantitatea de frisca iar in restul adaugati nuca macinata. Asezati prima foaie, intindeti jumate din cantitatea de frisca cu nuca, asezati cea de-a doua foaia, intindeti frisca cu nuca apoi puneti foaia ramasa. Intindeti frisca oprita initial si presarati nuca macinata. Desi se zice ca la prajiturile cu foi cu cat sta cu atat e mai buna, mie imi place sa mananc totul cat mai proaspat.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.