Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente aluat:
100 g unt cu min. 80% grăsime
100 g zahăr pudră
miezul de la ½ păstaie vanilie sau 1 linguriță extract sau 1 plic de zahăr vanilat
1 praf de sare
4 gălbenușuri
100 g făină
75 ml lapte rece (cca. 3 linguri)
1 plic praf de copt (2 lingurite)
Bezea:
4 albușuri
200 g zahăr
1 praf de sare
puțină vanilie
100 g fulgi de migdale
Crema:
4 galbenușuri
100 g zahăr
50 g amidon sau 100 g faina albă
un praf de sare
miezul de la ½ păstaie vanilie sau 1 linguriță extract sau 1 plic de zahăr vanilat
500 ml lapte
500 ml smântănă pentru frișcă.
Mod de preparare: Se pune laptele la încălzit într-o oală împreună cu vanilia. Gălbenușurile de ou se bat bine cu zahăr, sare și amidon. Când laptele aproape dă în clocot, se trage oala la o parte și se toarnă gălbenușile. Apoi se pune din nou la foc și se lasă să clocotească câteva minute până când nu se mai simte amidonul. Crema obținută se toarnă într-o tavă tapetată folie alimentară de plastic și se nivelează cu spatula. Se lasă la răcit două ore la frigider.
Înainte să vă apucați de aluat, trebuie să prăjiți fulgii de migdale. Apoi, în bolul mixerului puneți untul care anterior a fost lăsat afară la înmuiat, zahărul pudră și vanilia. Se amestecă până când se omogenizează compoziția, iar apoi se adaugă patru gășbenușuri de ou. Făina se amestecă cu praful de copt și se adaugă treptat în bol. La final se pune puțin lapte rece.
Bezeaua se face relativ simplu. Se bat patru albușuri de ou și se pune un praf de sare. Apoi se adaugă treptat zahăr și vanile și se amestecă până când se obține o spună tare.
După ce ați terminat cu aluatul, crema și bezeaua, pregătiți o tavă pe care ați așezat hârtie de copt. Întâi se toarnă aluatul și se nivelează în strat subțire cu spatula. Deasupra aluatului crud se pune bezeaua și apoi se presară fulgii de migdale. Se pune prăjitura în cuptorul încins la 180 de grade și se lasă 30-35 de minute.
După ce aluatul este gata și s-a răcit complet, tăiați-l pe lung în două astfel încât să obțineți două foi. Apoi bateți frișca amestecați-o cu crema de vanilie. Așezați apoi prima foaie pe un platou sau tavă și turnați crema. Deasupra așezați apoi a doua foaie de aluat care va avea deasupra bezeaua și fulgii de migdale. Lăsați prăjitura la frigider două ore, înainte să o consumați.
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.