Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
Pentru blat:
6 oua
6 linguri de zahar
6 linguri de faina
esenta
o lingura de cacaoa
un praf de sare
Pentru crema:
2 plicuri de crema rapida
500 ml lapterece
100 ml frisca lichda
Pentru glazura:
250 g zahar pudra
2 linguri de frisca lichida
un praf de scortisoara
Mod de Preparare blat: Se bate albusul cu un praf de sare si cele 6 linguri de zahar, pana se intareste(bezea), apoi se adauga galbenusul zdrobit cu telul, esenta si faina turnata in ploaie. Aceasta compozitie se imparte in doua castronele;una ramane alba iar cealalta se amesteca usor cu lingura de cacaoa. Se tapeteaza o tava cu hirtie de copt,apoi se toarna alternativ cate un rand subtire din fiecare culoare si se da la copt cca 15minut la foc potrivit.
Pentru crema: Se scoate prajitura de pe hartie, se taie in trei bucati egale (pe lungimea dungilor) si se lasa sa se raceasca. Pregatim crema, mixand praful de crema cu laptele rece pana se intareste apoi adaugam si frisca lichica si mai mixam cam 2 minut. Fiecare parte de blat se unge cu un strat de crema apoi se suprapun una peste alta incercand sa aranjam culorile diferit.
Pentru glazura: Se prepara glazura din zaharul pudra amestecat cu frisca lichida, pe flacara mica a aragazului, pana se omogenizeaza si obtinem o crema fina in care adaugam la sfarsit praful de scortisoara. Aceasta glazura se toarna calda deasupra prajiturii. Se da prajitura cel putin o ora la frigider, inainte de a se taia.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.