Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
Baza de ciocolata
2 linguri unt
50 g ciocolata amaruie, taiata in bucati mari
50 ml cappuccino (optional)
1 ½ lingura miere
90 g zahar
50 g cacao
un praf de sare
70 ml smantana
1 lingurita esenta de vanilie
Crema de vanilie
500 ml frisca lichida
1 pastaie de vanilie
6 galbenusuri
90 g zahar
30 ml rom
Bananele
2-3 banane
3 linguri rom
50 g zahar
Mod de Preparare: Pentru baza de ciocolata, topeste untul cu ciocolata la bain-marie. Adauga la ciocolata cappuccino, mierea, zaharul, cacaoa si sarea si amesteca bine. Adauga smantana si vanilia si continua sa amesteci pana cand zaharul s-a dizolvat. Toarna sosul de ciocolata intr-o tava mai adanca. Incalzeste cuptorul la 180°C. Pentru crema de vanilie, pune intr-o cratita frisca impreuna cu semintele rase si pastaia de vanilie si lasa-le sa fiarba usor. Intr-un bol bate galbenusurile cu zahar si rom. Pune bolul peste o cratita cu apa ce fierbe si amesteca repede pana ce ouale si-au dublat volumul s-au ingrosat putin. Ia bolul de la caldura. Indeparteaza pastaia de vanilie din frisca apoi toarn-o incet peste galbenusuri, amestecand continuu. Pune bolul din nou peste cratita cu apa, si cu o lingura de lemn, amesteca pe foc mediu pana ce amestecul s-a ingrosat si acopera spatele lingurii. Ia amestecul de pe foc si strecoara-l. Toarna-l peste sosul de ciocolata din tava. Da totul la copt la bain-marie pentru 50-60 minute. Dupa ce s-a copt, lasa prajitura sa se raceasca, apoi da-o la rece cel putin 3 ore. Taie bananele in lungime si aseaza-le peste prajitura racita. Stropeste bananele cu rom si presara zahar deasupra. Caramelizeaza zaharul cu o torta sau da prajitura in cuptorul incins timp de 2 minute.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.