Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
10 oua
un pachet unt (sau margarina)
10 linguri faina
un litru lapte
200 g zahar
2 lingurite esenta vanilie
Mod de preparare: I se spune prajitura desteapta deoarece in timp ce se coace, faina se va lasa pe fundul tavii si se va transforma intr-un blat subtire, peste care se va forma crema iar deasupra acesteia un al doilea blat mai pufos.
Punem intr-o cratita la incalzit laptele, zaharul si untul. Amestecul nu trebuie tinut pana ajunge la punctul de fierbere, ci doar pana ce se topeste untul, dupa care il lasam la racit. Separam albusurile de galbenusuri, apoi amestecam galbenusurile si adaugam esenta de vanilie dupa preferinte. Dupa ce ne asiguram ca s-a mai racit, turnam galbenusurile peste laptele cu untul topit si amestecam bine. Laptele nu trebuie sa fie fierbinte pentru ca altfel riscam se ni se coaguleze galbenusurile.
Apoi incepem sa incorporam, pe rand, cele zece linguri de faina si amestecam bine compozitia pentru a desface cocoloasele de faina. Batem spuma albusurile si le punem alaturi de celelalte ingrediente ale prajiturii destepte. Pentru ca albusurile batute sa ramana pufoase, amestecam cu grija compozitia, cu miscari circulare de jos in sus. Tapetam o tava mica cu unt si faina, apoi turnam compozitia si introducem tava cu prajitura in cuptorul bine incins.
Focul trebuie sa fie mic spre mediu pe toata durata coacerii prajiturii destepte, tava trebuie pozitionata in partea de sus a cuptorului si usa cuptorului nu trebuie deschisa deloc in primele 45-50 minute. Prajitura desteapta are nevoie de o ora pentru a se coace, dar cel mai simplu este sa o incercam cu o scobitoare. La sfarsit putem presara deasupra zahar pudra. Prajitura desteapta poate fi taiata numai dupa ce a fost tinuta la frigider cateva ore (minim trei ore, dar ar fi de preferat sa o lasam peste noapte).
Adina va doreste Pofta buna!
Un tip, mort de beat, stă pe trotuar în faţa unui bar. Un străin vrea să îl ridice. Insul îi zice:
- Hei! Ştii tu cine sunt eu?
- Nu! Cine?
- Isus Hristos!
Străinul nu-l crede, însă insul ţine morţiş să i-o dovedească.
- Vino cu mine!, îi spune insul, intrând în bar, cu străinul după el.
Barmanul îl vede pe beţiv şi zice supărat:
- Isuse! Iar eşti aici...
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.