Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
o ceapa mare
un cartof mediu
un morcov mare
un pastarnac sau radacina de patrunjel
o telina medie
un pumn de mazare, obligatoriu!
jumatate de ardei rosu,
jumatate de dovlecel mic,
un pumn de pastai de fasole verde
o bucatica de praz de 3-4 degete (optional)
cateva buchetele de conopida (optional)
Bulion - 3-4 linguri
Bors- circa 500 ml
Verdeata: patrunjel si leustean
Mod de Preparare: Probabil o sa vi se para o lista foarte lunga dar, in fapt, e ca si cum am face curatenie in frigider! Se poate folosi cu succes o punga de legume congelate, amestec. Este foarte important sa fie cat mai multe legume, acestea dau un gust deosebit. Se folosesc legumele clasice: morcov, telina, pastarnac, ceapa si cartof si in adaos un mix de legume. Ca volum, in final vom obtine circa doua farfurii adanci cu varf de legume tocate! In ceea ce priveste carnea, recomand cu caldura sa se foloseasca gat de vita. Stiu ca suna putin ciudat, dar, credeti-ma pe cuvant, carnea este deosebit de frageda. Din pacate, la macelaria de unde cumpar eu, aduce destul de rar si trebuie sa merg foarte devreme pentru a prinde bucati cu multa carne. De ajuns cu explicatiile, sa trecem la preparare. Carnea se pune la fiert intr-o oala cu apa si se lasa sa fiarba muuuult de tot pana cand se desprinde de pe oase. Se scoate carnea si se lasa la racit. Legumele se toaca marunt, cu exceptia cepei care ramane intreaga. Mazarea ramane si ea ca atare, ar fi chiar ciudat sa o tocam si pe ea. Carnea se desprinde de pe os si se taie cubulete mari, se curata de tendoane si de eventuale bucati de os. Binenteles ca se poate curata si portiona nefiarta, dar mie mi se pare mult mai simplu asa, plus ca la final aspectul e mai uniform. Intr-o oala de 5 litri se pun legumele tocate, ceapa, carnea si se acopera cu zeama de la carne, strecurata bine. Se completeaza cu apa. Se pune la fiert. Dupa ce incepe sa clocoteasca, se adauga bulionul, borsul si sare dupa gust. Se adauga leusteanul tocat, se mai da intr-un clocot si apoi se stinge focul si se adauga verdeata. Se acopera oala cu un capac. Rezultatul este delicios, carnea se topeste in gura. Smantana proaspata si ardeiul iute desavarsesc aceasta ciorbica traditionala.
Un tip, mort de beat, stă pe trotuar în faţa unui bar. Un străin vrea să îl ridice. Insul îi zice:
- Hei! Ştii tu cine sunt eu?
- Nu! Cine?
- Isus Hristos!
Străinul nu-l crede, însă insul ţine morţiş să i-o dovedească.
- Vino cu mine!, îi spune insul, intrând în bar, cu străinul după el.
Barmanul îl vede pe beţiv şi zice supărat:
- Isuse! Iar eşti aici...
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.