Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
1 aluat de tarta
Pentru crema:
500 ml lapte
4 galbenusuri
125 gr zahar
40 gr amidon de porumb
1 baton de vanilie
500 gr capsune
100 gr jeleu de capsune
Mod de Preparare: Asezati aluatul de patiserie in forma si intepati-l cu o furculita. Coaceti 20 minute la 180° C
Pentru crema de patiserie: Puneti laptele la fiert impreuna cu batonul de vanilie. Intre timp, puneti galbenusurile de ou intr-un castron si adaugati zaharul. Frecati pana devine galben-palid. Adaugati amidonul de porumb si amestecati bine. Odata ce laptele a fiert, se adauga incet peste amestecul de oua+zahar+ amidonul de porumb. Puneti totul in vas la foc mediu. Se amesteca in mod constant cu o lingura de lemn pana cand ajunge la consistenta dorita. Acest pas dureaza aproximativ 10 minute. Apoi lasati crema sa se raceasca si acopeririti cu folie de plastic pentru a preveni formarea unei pelicule. Dupa ce aluatul si crema s-au racit, se bate crema ca sa se umfle si se adauga peste aluatul copt. Se spala capsunele si se taie coditele. Apoi se taie in jumatate pe lungime si se aranjeaza frumos peste crema. Puneti jeleul de capsune pentru 30 secunde in cuptorul cu microunde, apoi se strecoara pentru a se elimina semintele. Adaugati usor jeleul strecurat peste capsune, apoi dati la rece pentru o cel jumatate de ora, inainte de servire. Gata, tarta dvs. cu capsune este gata de mancat!
Un tip, mort de beat, stă pe trotuar în faţa unui bar. Un străin vrea să îl ridice. Insul îi zice:
- Hei! Ştii tu cine sunt eu?
- Nu! Cine?
- Isus Hristos!
Străinul nu-l crede, însă insul ţine morţiş să i-o dovedească.
- Vino cu mine!, îi spune insul, intrând în bar, cu străinul după el.
Barmanul îl vede pe beţiv şi zice supărat:
- Isuse! Iar eşti aici...
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.