Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
Blat:
300 g. faina
1 galbenus
200 g. unt
100 g. zahar
Umplutura:
1 kg. visine
300 g. smantana
5 linguri lapte
80-100 g. zahar
3 galbenusuri
1 ou
5 linguri suc de lamaie
Palarie de bezea:
4 albusuri
280 g. zahar
100 g. nuci prajite si macinate
Mod de Preparare: Se framanta un aluat din faina, galbenus, fulgi de unt si zahar. Se infasoara in folie si se da la frigider pentru cca. 30 de minute. Cuptorul se incinge la 200 grade C. Se intinde aluatul. A intins intre doua folii de bucatarie, speciale pentru copt, cea de jos ramanand intr-un final ca baza pentru prajitura...dar daca nu aveti asa ceva, va recomand foliile transparente si subtiri de bucatarie, cu care de asemenea veti putea manevra foarte usor aluatul, ramanand ca dupa ce l-ati intins, sa inlaturati folia de deasupra si sa rasturnati aluatul in forma de copt unsa cu grasime sau tapetata cu hartie de copt. Se ridica o margine si se inteapa cu o furculita in mai multe locuri; se coace la cuptor cca. 15 minute. Se spala visinele, se indeparteaza coditele si samburii si se repartizeaza pe blat. Temperatura cuptorului se reduce la 175 grade C. Se amesteca smantana cu lapte, zahar, galbenusuri, ou si suc de lamaie. Se repartizeaza aceasta compozitie pe visine si se coace 40 de minute. Se bat albusurile impreuna cu zaharul pana ce bezeaua straluceste; se inglobeaza apoi nucile prajite si macinate Se aseaza bezeaua pe prajitura, in forma de valuri. Se coace la cuptorul incins, la temperatura cea mai inalta cca. 5 minute, pana se rumeneste. Se lasa sa se racoreasca si se taie bucati.
Un tip, mort de beat, stă pe trotuar în faţa unui bar. Un străin vrea să îl ridice. Insul îi zice:
- Hei! Ştii tu cine sunt eu?
- Nu! Cine?
- Isus Hristos!
Străinul nu-l crede, însă insul ţine morţiş să i-o dovedească.
- Vino cu mine!, îi spune insul, intrând în bar, cu străinul după el.
Barmanul îl vede pe beţiv şi zice supărat:
- Isuse! Iar eşti aici...
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.