Ingrediente:
4-6 rosii potrivite,
400 g piept de pui tocat,
100 g orez,
o ceapa,
un ou,
patrunjel verde,
sare,
piper,
boia dulce,
o lingura pasta de tomate,
2 lingura ulei masline,
Sos:
miezul de la rosii,
o lingurita zahar,
sare,
piper,
boia dulce
Mod de preparare: Taiem capacel la fiecare rosie si inlaturam miezul scobind cu o lingurita. Le lasam la scurs si intre timp pregatim umplutura. Orezul inmuiat pe jumatate se amesteca cu pieptul de pui tocat, ceapa tocata fin, patrunjelul, sare, piper, boia si oul . Se adauga si o lingura de pasta de tomate, se amesteca bine si se umple fiecare rosie in parte cam trei sferturi. Se aseaza capacelul la fiecare si se pun intr-o forma termorezistenta in care am pus 2 linguri ulei de masline.
Pregatim sosul din miezul ramas de la scobirea rosiilor, o lingurita de zahar, sare, piper si boia. Turnam sosul peste rosii si dam forma la cuptor aproximativ 40 min la foc potrivit. Se servesc calde, iar daca vreti puteti adauga smantana.
Adina va doreste Pofta Buna!
DorohoiNews.ro, 25-07-2012
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.