Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
1 pachet foi subţiri de plăcintă (400 g)
4 ouă
300 g iaurt grecesc
160 g zahăr
1 esenţă vanilie
coaja rasă de la 1 portocală netratată
zeama de la 2 portocale medii
80 g unt
1 portocală, pentru decor
Mod de preparare: Când pregătiți prăjitura cu sirop de portocale, primul lucru este să scoateți foile, să le încrețiți puțin cu mâinile și să le întindeți pe masă și să le lăsați să stea aproximativ 20 de minute până se usucă complet. Pentru a pregăti plăcinta greacă cu portocale, începeți prin a face siropul. Aduceți la fiert o oală cu apă, zahăr, coaja de portocală și un baton de scorțișoară. Se fierbe 5-10 minute, până când zahărul este complet dizolvat și siropul s-a îngroșat. Se lasa sa se raceasca inainte de utilizare, notează clickpoftabuna.ro. Intre timp pregatim amestecul de prajitura cu portocale. Într-un vas mare, amestecați uleiul vegetal, zahărul și ouăle și amestecați până se omogenizează. Luați coaja de portocale, iaurtul, sucul de portocale și extractul de vanilie. Combinați toate ingredientele într-un castron de mărime medie cu un tel. Adăugați praful de copt în cantități mici înainte de a adăuga pentru a evita cocoloașele. Sfărâmați cu mâinile foile de copt în bucăți mici. Adăugați-le cu grijă în preparat în timp ce amestecați. Luați o tavă de copt aprox. 20x30cm ungeți fundul și părțile laterale, apoi adăugați amestecul. Coaceți timp de 40-50 de minute până când se rumenesc. Verificați dacă aluatul este copt prin înfingerea unui cuțit; dacă cuțitul iese curat, plăcinta grecească cu portocale este gata. La sfârșit, turnati incet peste prajitura fierbinte siropul rece. Lăsați fiecare lingură de sirop să fie absorbită înainte de a adăuga alta. Lăsați siropul să se îmbibe în aluat înainte de a pune la rece. Acest tort grecesc cu portocale este cel mai bine servit rece, nu fierbinte, astfel încât să nu se rupă atunci când îl tăiați și serviți. Această prăjitură grecească trebuie să stea un timp la frigider pentru ca siropul să se așeze complet în baza de tort, așa că cel mai bine este să-l faci cu o zi înainte de a-l servi. Această prăjitură cu sirop de portocale se poate servi rece sau la reîncălzit la microunde. Pentru a se încălzi, serviți o felie pe o farfurie și puneți-o în cuptorul cu microunde timp de 30 de secunde. Puteți păstra prăjitura la frigider până la 5 zile.
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.