Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente pentru o tava de 38x25x2,5:
1 pachet de unt (din care retii o lingura)
2 cani de zahar brun
2 oua
3 cani de fulgi de ovaz
2 cani si jumatate de faina
420 gr lapte dulce condensat (se gaseste in Carrefour, la conserva)
300 gr fulgi de ciocolata
o ciocolata Schogetten
o lingurita bicarbonat de sodiu
3-4 lingurite esenta de vanilie
o lingurita de sare
Mod de Preparare: Untul il topesti la bain-marie, apoi il bati cu zaharul pana seamana cu o crema usoara. Adaugi, ouale, esenta de vanilie. Amesteci faina, fulgii de ovaz, bicarbonatul, sarea si adaugi totul peste restul de compozitie. De aici incepe greul cu manevratul aluatului, mixerul nu va mai face fata asa ca va trebui sa si framanti putin. Aluatul este unul lipicios, e bine sa te misti repejor cu el. Odata omogenizat, il imparti in doua. Pui hartie de copt in tava si jumatate de aluat incepi sa il presezi bine. Eu m-am folosit de o spatula si in colturile mai inaccesibile de un cutit de masa, rotund, pentru a batatori cat mai bine aluatul. Prin miscari de presare si intindere, ii vei da de capat, crede-ma :) .
Pentru a doua foaie, iti recomand sa desenezi chenarul tavii pe o foaie de copt si sa repeti operatiunea cu intinsul aluatului in acest perimetru.
Cat despre crema, intr-un ibric mai incapator sau o oala mai mica, combini fulgii de ciocolata, ciocolata Schogetten, laptele condensat, lingura de unt. Lasi la foc mic si amesteci pana se topeste ciocolata. Torni compozitia peste foaia de aluat din tava apoi, ajutandu-te de hartia de copt, rastorni deasupra cea de-a doua foaie de aluat.
Se coace in cuptorul preincalzit la 175 de grade, pentru 25 de min. O lasi sa se raceasca inainte de a o taia. O scoti din tava, o pui pe un tocator incapator si tai patrate cu ajutorul unui cutit foarte ascutit (pentru a nu sfarama marginile crocante). O prajitura concentrata, dulce, putin lipicioasa si plina cu fulgi de ovaz! Pofta buna!
Un tip, mort de beat, stă pe trotuar în faţa unui bar. Un străin vrea să îl ridice. Insul îi zice:
- Hei! Ştii tu cine sunt eu?
- Nu! Cine?
- Isus Hristos!
Străinul nu-l crede, însă insul ţine morţiş să i-o dovedească.
- Vino cu mine!, îi spune insul, intrând în bar, cu străinul după el.
Barmanul îl vede pe beţiv şi zice supărat:
- Isuse! Iar eşti aici...
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.