Ingrediente:
180 g faina
80 g unt
80 g zahar
1 lingurita praf de copt
1 ou
coaja de lamaie
500 g prune
100 g faina
100 g zahar
100 g unt
1 lingurita scortisoara
Mod de preparare: Mixam untul cu zaharul, adaugam oul si faina amestecata cu praful de copt, coaja de la o lamaie si framantam un aluat care nu se mai lipeste de maini. Il invelim in folie alimentara si dam la rece 30 minute, 1 ora.
Spalam prunele si le taiem in 2, le scoatem si samburii. Scoatem aluatul din frigider si intindem o foaie rotunda, care o asezam in tava unsa cu unt (eu am tapetat doar baza cu hartie de copt). Asezam deasupra prunele. Amestecam ingredintele din care va rezulta un aluat sfaramicios pe care il vom intinde pe toata suprafata tartei. Dam tava la cuptor la foc potrivit cca 40 minute, sa se rumeneasca deasupra. Cand s-a racit pudram cu zahar si portionam.
Adina va doreste Pofta Buna!
DorohoiNews.ro, 31-07-2012
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.