Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
Foi:
500 g. faina
1/2 lingurita sare
3 linguri ulei
un cub drojdie proaspata
apa calda cat cuprinde
Umplutura:
dovleac cca 1 kg si jumatate
ulei
zahar
scortisoara
1 galbenus pt uns deasupra
Mod de Preparare: Am pus in cuva robotului faina, sarea, uleiul, drojia dizolvata intr-o canita de apa calduta am lasat un pic sa se umfle drojdia am mixat 1 min-2 pana s-a format o coca pe care am framantat-o la mana pt cateva minute. Aluatul este foarte elastic si maleabil se lasa sa se odihneasca pt cel putin 15 minute se intind foile cat mai subtiri am pus pe fiecare foaie 3 linguri de ulei apoi dovleacul- pe care l-am pregatit cu ajutorul unei linguri (cu lingura merge scobit frumos). Nu am calit dovleacul l-am amestecat cu un praf de sare si cu scortisoara dupa care am pus pe foaie trei linguri de zahar se ruleaza frumos si se pun rulourile de placinta in tava. Se ung cu galbenus de ou cu putin zahar pudra si un strop de apa si se dau la cuptor. Cand am scos din cuptor crusta de deasupra era un pic cam tare, am acoperit tava cu un prosop umed si am pudrat cu zahar. Foile sunt moi pt ca absorb umezeala umpluturii.
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.