Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente
3 plicuri de zahăr vanilat
250 de grame de făină
o linguriță de scorțișoară
o linguriţă de praf de copt
150 de grame de unt
150 de grame de zahăr tos
800 de grame de prune
5 ouă
250 de grame de zahăr
un praf bun de sare
Mod de preparare: Pentru început, pregătirea formei este crucială. Există două abordări posibile: caramelizarea directă a zahărului în cratiță sau folosirea unei forme cu pereți detașabili, în care zahărul va fi caramelizat separat, apoi turnat în formă. Atenție la acest pas, deoarece există riscul ca zahărul să se prelingă în timpul caramelizării. Urmează etapa pregătirii fructelor. Prunele trebuie spălate cu grijă și împărțite în două bucăți, îndepărtând sâmburii. Se aranjează jumătățile de prune concentric în formă, cu partea ruptă în jos, peste stratul de zahăr ars. Continuăm cu prepararea compoziției pentru prăjitură. Într-un castron adânc, se adaugă cele 4 ouă întregi, zahărul, sarea și zahărul vanilat. Se bat cu ajutorul unui mixer până când compoziția devine o cremă spumoasă și deschisă la culoare. În paralel, se amestecă făina cu praful de copt și scorțișoara. Se încorporează făina și untul topit (nu fierbinte) în compoziția de ouă bătute, cu mișcări delicate. Scopul este de a menține aerul conținut de ouă, pentru o textură aerată a prăjiturii. Compoziția obținută se toarnă peste prunele dispuse în formă și se nivelează cu grijă. Se lasă prăjitura să se răcească în formă timp de 20-25 de minute, apoi, încă caldă, se răstoarnă cu atenție pe un platou suficient de mare.
Un tip, mort de beat, stă pe trotuar în faţa unui bar. Un străin vrea să îl ridice. Insul îi zice:
- Hei! Ştii tu cine sunt eu?
- Nu! Cine?
- Isus Hristos!
Străinul nu-l crede, însă insul ţine morţiş să i-o dovedească.
- Vino cu mine!, îi spune insul, intrând în bar, cu străinul după el.
Barmanul îl vede pe beţiv şi zice supărat:
- Isuse! Iar eşti aici...
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.