Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente - Chifteluțe
- 200 g de linte uscată
- 100 g de quinoa
- o ceapă mare, tocată fin
- 3 căței de usturoi, mărunțiți
- un morcov ras
- 2 linguri de făină
- 2 linguri de ulei de măsline
- o linguriță de chimion măcinat
- o linguriță de boia de ardei dulce
- Sare și piper, după gust
- Oțet balsamic (opțional, pentru servire)
Ingrediente - Sos de roșii și busuioc
- 400 g roșii în bulion (tăiate cubulețe)
- 2 linguri de pastă de roșii
- 2 linguri de busuioc proaspăt, tocat fin
- 2 căței de usturoi, mărunțiți
- o lingură de ulei de măsline
- Sare și piper, după gust
Mod de preparare: Clătiți bine lintea și quinoa sub apă rece. Gătiți-le separat conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Lăsați-le să se răcească.
Pregătirea chifteluțelor: Într-un bol mare, amestecați lintea, quinoa, ceapa, usturoiul, morcovul, făina, uleiul de măsline, chimion, boia de ardei, sare și piper. Formați chifteluțe mici, așezându-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coaceți chifteluțele în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 20-25 de minute sau până când devin aurii.
Prepararea sosului de roșii și busuioc: Într-o cratiță, încălziți uleiul de măsline și căliți usturoiul până când devine aromat. Adăugați roșiile în bulion și pasta de roșii. Lăsați să fiarbă la foc mic timp de 15-20 de minute, amestecând din când în când. Adăugați busuiocul, sare și piper după gust. Așezați chifteluțele pe un platou și turnați sosul de roșii și busuioc deasupra. Opțional, stropiți cu oțet balsamic înainte de servire.
Un tip, mort de beat, stă pe trotuar în faţa unui bar. Un străin vrea să îl ridice. Insul îi zice:
- Hei! Ştii tu cine sunt eu?
- Nu! Cine?
- Isus Hristos!
Străinul nu-l crede, însă insul ţine morţiş să i-o dovedească.
- Vino cu mine!, îi spune insul, intrând în bar, cu străinul după el.
Barmanul îl vede pe beţiv şi zice supărat:
- Isuse! Iar eşti aici...
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.