Ingrediente:
1 conopida (de aproximativ 800g – 1kg)
3 catei de usturoi
1 lingura smantana
Sare si piper dupa gust
Patrunjel verde tocat marunt
4 linguri maioneza (puteti folosi mai putina sau mai multa, dupa gust)
Pentru maioneza:
1 galbenus
1 lingurita mustar
Sare
Ulei
Mod de preparare: Curatam cateii de usturoi si ii dam pe razatoarea mica. Spalam bine patrunjelul, inlaturam coditele si taiem frunzulitele marunt. Pentru prepararea maionezei, punem intr-un bol un galbenus crud, un praf de sare si o lingurita de mustar, luam apoi mixerul, incepem sa mixam si in acelasi timp incepem sa adaugam ulei, putin cate putin mixand intr-una pana obtinem cantitatea de maioneza dorita. Spalam bine conopida. Punem conopida intr-o oala, adaugam apa cat sa o acopere, adaugam 1 lingurita de sare si o lasam la fiert 20-30 minute pana se inmoaie. Dupa ce a fiert, scoatem conopida si o punem intr-o strecuratoare la scurs. Intr-un castron, rupem conopida in buchetele mici. Apoi cu o furculita zdrobim buchetelele de conopida pana devin cat mai pastoase. Atentie se poate ca conopida sa mai lase inca apa, puteti sa luati conopida in pumni sa sa o stoarceti pur si simplu. Dupa ce conopida este sufficient de scursa, peste ea, in bol adaugam usturoiul, patrunjelul, smantana, maioneza, condimentam cu piper si sare dupa gust, dupa care amestecam totul cu o lingura pana la omogenizare. Servim pe feliute de paine, ornate cu rosioare si masline, pentru ornare puteti folosi orice altceva doriti.
Adina va doreste Pofta Buna!
DorohoiNews.ro, 07-08-2012
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.