Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente foi fragede cu cacao
200 g unt
2 oua
un plic bicarbonat de amoniu pentru prajituri
2 linguri cacao neagra
165 g zahar
3 linguri lapte
530-580 g faina alba
un varf cutit sare
Crema de ciocolata alba cu mascarpone
500 ml lapte
40 g amidon alimentar
2 galbenusuri
80 g zahar
un varf cutit sare
40 g unt
180 g ciocolata alba
250 g mascarpone
Preparare Foi fragede cu cacao
Intr-un bol mixeaza spuma untul impreuna cu zaharul, sarea, apoi adauga, pe rand, cele 2 oua, apoi cacaua. Dilueaza amoniacul in cele 3 linguri de lapte si pune-le peste crema de unt. Incepe sa adaugi, treptat, faina, in 3 etape. Cantitatea de faina nu este exacta! Aceasta depinde foarte mult de puterea de absorbtie, de asta insist sa o adaugi treptat, si sa scazi sau sa plusezi in functie de necesitatea aluatului. Acesta trebuie sa fie asemanator consistentei plastelinei, nelipicios si bun de intins foi. Lasa-l acoperit la odihna pentru 20 minute. Imparte-l fie in 4 parti egale. Intinde pe blatul infainat bine o foaie subtire de aproximativ 23×35 cm. Infaineaza si sucitorul, treaba merge mai usor. Pe dosul unei tavi unse cu unt transfera foaia ajutandu-te de sucitor. Coace in cuptorul preincalzit, la 180 grade, treapta din mijloc. pentru 8 minute.Trece lama unui cutit lung si fin pe sub foaie, inclina tava si lasa foaia sa alunece pe o planseta. Procedeaza la fel cu toate cele 4 foi pentru prajitura cu foi si crema de ciocolata alba
Preparare Crema de ciocolata alba cu mascarpone
Pune intr-un vas cu fund dublu galbenusurile, impreuna cu zaharul, amidonul si laptele pe care-l adaugi putin cate putin. Pune vasul la foc mic si amesteca cu un tel para continuu, pentru a nu se prinde de vas si a se afuma. Amesteca continuu pana cand crema se ingroasa. Amesteca usor pana la omogenizare, adauga apoi untul si ciocolata rupta bucati. Amesteca usor, lasa doua minute ca ciocolata sa se topeasca in crema fierbinte, apoi amesteca iar pana cand crema e omogena. Pune vasul in altul in care ai pus apa rece si amesteca usor, cand si cand, pana cand crema se raceste complet. Pune mascarpone intr-un bol si mixeaza-l cateva secunde, apoi adauga crema de ciocolata racita, in 3 etape, mixand la viteza medie. Asamblare prajitura cu foi si crema de ciocolata alba Opreste 3-4 linguri crema. Pregateste cele 4 foi fragede cu cacao, crema ramasa si un platou/o tava. Aseaza o foaie, intinde un strat generos de crema (o treime din ea), aseaza apoi a doua foaie, intinde crema, apoi foaie, crema si ultima foaie. Intinde crema oprita pe suprafata ultimei foi, apoi decoreaza cu ciocolata rasa sau decoratiuni de ciocolata, alba sau neagra. Lasa prajitura cu foi si crema de ciocolata alba peste noapte, intr-un loc racoros.
Un tip, mort de beat, stă pe trotuar în faţa unui bar. Un străin vrea să îl ridice. Insul îi zice:
- Hei! Ştii tu cine sunt eu?
- Nu! Cine?
- Isus Hristos!
Străinul nu-l crede, însă insul ţine morţiş să i-o dovedească.
- Vino cu mine!, îi spune insul, intrând în bar, cu străinul după el.
Barmanul îl vede pe beţiv şi zice supărat:
- Isuse! Iar eşti aici...
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.