Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Pentru blatul de rulada:
5 oua
70g faina
20g amidon alimentar
100g maioneza
Sare si piper dupa gust
75g unt
Masline negre rondele
Patrunjel verde
Pentru umplutura:
450g crema de branza Almete cu smantana (puteti orice alta crema de branza va place)
130g sunca
1 ardei gras rosu
Sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Taiem untul cubulete. Rondelele de masline le trecem pe sub un jet de apa si le punem la scurs intr-o strecuratoare. Spalam patrunjelul verde si il tocam foarte, foarte marunt. Taiem sunculita cubulete.
Spalam ardeiul gras il tocam cubulete. Incepem sa pregatim unplutura. Punem intr-un bol crema de branza, adaugam peste ardeiul gras tocat marunt, sunculita tocata marunt, condimentam cu piper si sare dupa gust, adaugam maioneza si incepem sa amestecam totul, pana obtinem o compozitie omogena.
Dupa ce am pregatit umplutura, incepem sa pregatim blatul de rulada. Spargem 5 oua intr-un castron si mixam bine de tot, pana obtinem o spuma. In spuma de oua adaugam cubuletele de unt, maioneza, condimentam cu piper sis are dupa gust si mixam din nou, pana toate ingredientele se inglobeaza complet. In compozitia rezultata adaugam faina, amidonul si incepem sa mixam din nou, pana se inglobeaza totul bine si obtinem compozitia finala. Tapetam o tava cu hartie de copt (eu am folosit o tava cu dimensiunile de 24-38cm), tapetati si marginile tavii, iar daca nu stau in sus, ungeti putin tava cu ulei, apoi puneti hartia de copt. Turnati in tava comozitia pentru blatul rulazii si nivelati usor cu o spatula.
Pe toata suprafata compozitiei din tava puneti randuri de rondele de masline. Si ici colo cuiburi de patrunjel verde tocat marunt. Introducem tava in cuptorul preincalzit si coacem blatul rulazii timp de 10 minute la 200 grade Celsius, atentie, supraveghiati sa nu se arda. Intre timp, pana se coace blatul, luam un prosop de bucatarie si il umezim putin. Dupa ce blatul s-a copt, il scoatem din cuptor, foarte rapid punem deasupra tavii un tocator mare de lemn, intoarcem tava cu fundul in sus si scoatem blatul pe tocator. Mutam apoi usor blatul, fara sa il rupem pe prosopul umezit si il rulam strans, cat este inca fierbinte. Il lasam rulat in prosop, pana se raceste complet.
Atentie, blatul trebuie asezat pe prosop cu fata in jos, asa incepem sa rulam, pentru ca rulada sa aiba un aspect frumos. Dupa ce s-a racit blatul, il desfacem din prosop, il ungem uniform, pe intreaga suprafata cu compozitia de branza pe care am facut-o in prealabil si incepem sa il rulam strans, pana obtinem o rulada. Intindem o folie de celofan pe masa, mutam cu grija rulada pe folie si incepem sa rulam folia pe rulada strans. Punem rulada la rece si o servim dupa cel putin 5-6 ore, timp in care o lasam sa se inbine gusturile si sa se fixeze mai bine.
Adina va doreste Pofta Buna!
Un tip, mort de beat, stă pe trotuar în faţa unui bar. Un străin vrea să îl ridice. Insul îi zice:
- Hei! Ştii tu cine sunt eu?
- Nu! Cine?
- Isus Hristos!
Străinul nu-l crede, însă insul ţine morţiş să i-o dovedească.
- Vino cu mine!, îi spune insul, intrând în bar, cu străinul după el.
Barmanul îl vede pe beţiv şi zice supărat:
- Isuse! Iar eşti aici...
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.