Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
Pentru aluat avem nevoie de:
400 g de faina
2 linguri de miere
3 linguri de zahar
1 ou
1 fiola de esenta de vanilie
1 lingurita de bicarbonat de sodiu stinsa cu putin - otet
120 g de unt
Pentru umplutura:
5 mere (1 kg) si o para
zahar dupa gust
1 lingurita de scortisoara
1/2 lingurita de nucsoara
1 fiola de esenta de vanilie
1-2 linguri de gris
Mod de Preparare: Oul se bate bine cu zaharul pana acesta din urma se topeste. Se adauga mierea, untul topit, bicarbonatul stins si esenta de vanilie si se cerne faina peste compozitia rezultata. Se framanta cateva minute, apoi se inveleste in folie alimentara si se da la rece 1-2 h sau chiar peste noapte. Merele se curata se coaja, se dau pe razatoare si se pun la calit in putin unt, adaugand scortisoara, nucsoara si esenta de vanilie. Daca merele sunt foarte zemoase, la sfarsit se adauga 1-2 linguri cu gris. Se scoate aluatul de la rece si se imparte in 2. Prima parte se rade drept foaie de jos intr-o tava unsa cu putin unt/ulei. Peste aceasta foaie se adauga umplutura si se rade deasupra restul de aluat. Se da la cuptorul incins la 180-190gr C. E gata cand devine aurie.
Mamă, tata de ce este chel?
- Oameni fără păr sunt mai deștepți.
Dar tu de ce ai așa mult păr în cap?
- Taci și mănancă!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.