Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
4 bucati piept de pui dezosat
700g ficatei
2 cepe mari
100 ml vin alb
O legatura patrunjel verde
200g cascaval
6-8 feliute de gogosari in otet
400g ciupercute
Mod de preparare: Spalam bine pieptul si il punem la scurs. Punem gososarul murat la scurs dupa care il taiem julien. Curatam ficateii si ii spalam bine sub jet de apa dupa care ii punem la scurs intr-o strecuratoare. Dupa ce ficateii s-au scurs bine, ii taiem in cubulete marunte. Curatam ceapa si o taiem solzisori. Intr-o cratita punem putin ulei, adaugam ceapa si o lasm la calit. Dupa ce ceapa s-a calit, adaugam ficatelul taiat cubulete, amestecam si il lasam la calit aproximativ 5 – 6 minute, pana isi schimba culoarea. Dupa 5-6 minute, adaugam peste ficatei 20 – 50 ml vin alb si lasam sa fiarba la foc repede, pana scade vinul. Intre timp condimentam cu piper si sare dupa gust. Iar la sfarsit, dupa ce stingem focul, adaugam patrunjelul verde tocat marunt si amestecam. Daca, ficateii au iesit prea zemosi, ii punem intr-o strecuratoare pentru a scurge surplusul de zeama.
Luam cate un piept intreg, il punem pe un tocator, iar cu ajutorul unui cutit il taiem in doua, astfel obtinem doua jumatati de piept. Luam cate o jumatate de piept, o despicam, pe mijloc, cu ajutorul unui cutit, dupa care taiem bucata de piept in doua. Ideea este ca din fiecare piept de pui intreg trebuie sa obtinem 4 fileuri de piept. Luam fileurile de piept si le batem pe rand, cu ciocanelul, ca pe snitele.
Luam fiecare fileu in parte, il intindem pe o farfurie, il saram si il piperam dupa gust, in mijlocul lui punem o linguta din compozitia de ficatei, apoi un bastonas de cascaval iar, in final doua bucatele de gogosar. Incepem sa rulam fileu strans, incepand din partea mai lata. Fiecare rulou puteti sa il prindeti cu o scobitoare, dupa care, dupa care, inainte de a le servi le indepartati scobitoarea. Chiar daca nu toate rulourile va ies atat de „estetice”, nu va ingrijorati, in cuptor ele se strang iar cand le veti scoate vor arata minunat. Luam o tava, punem putin ulei, asezam rulourile in tava, printre rulouri punem si ciupercutele, deasupra dam un praf de sare si piper, iar in final mai adaugam peste rulouri si ciupercute un fir subtire de ulei.
Introducem tava in cuptorul preincalzit, si lasam rulourile la prajit pentru 35 – 40 minute, la foc mediu. Cascavalul s-ar putea sa iasa in tava, nu va speriati, nu este un capat de lume, totodata, din cauza ciupercutelor care lasa apa, in tava o sa se formeze suc, ar fi bine ca dupa 15 minute de cand ati introdus tava in cuptor, sa il scurgeti usor in chiuveta, dupa care sa mai dati tava la cuptor inca 15 – 20minute la foc mai rapid. In final vor iesi niste rulouri delicioase pe care le puteti servi chiar si reci a doua zi.
Adina va doreste Pofta Buna!
Un tip, mort de beat, stă pe trotuar în faţa unui bar. Un străin vrea să îl ridice. Insul îi zice:
- Hei! Ştii tu cine sunt eu?
- Nu! Cine?
- Isus Hristos!
Străinul nu-l crede, însă insul ţine morţiş să i-o dovedească.
- Vino cu mine!, îi spune insul, intrând în bar, cu străinul după el.
Barmanul îl vede pe beţiv şi zice supărat:
- Isuse! Iar eşti aici...
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.