Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
Pentru aluat:
600 gr de făină
250 gr de apă minerală
125 gr de ulei de floarea soarelui
50 gr de zahăr
1 linguriță cu praf de copt
1 vârf de linguriță cu bicarbonat de sodiu
1 vârf de linguriță cu sare
2 lingurițe cu esență de vanilie.
Pentru umplutură:
1 kg de mere
sucul de la o lămâie
150 gr zahăr
1 linguriță de scorțișoară
30-40 gr de griș
zahăr pudră cu aromă de vanilie pentru decor.
Mod de preparare: Mai întâi, vei pregăti aluatul fraged. Acesta necesită un timp foarte scurt de amestecare a ingredientelor, apoi frământare, dar și un timp de odihnă la rece. Este necesar acest timp pentru ca aluatul să devină elastic și ușor de modelat. În acest interval de timp, poți pregăti merele.
Cum prepari aluatul fraged, de post: Trece prin sită, într-un bol, făina împreună cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea. În alt bol, adaugă zahărul, uleiul, esența și apa minerală. Amestecă energic aceste ingrediente, până la dizolvarea completă a zahărului. Toarnă lichidul rezultat peste ingredientele solide din celălalt bol, în timp ce amesteci intens cu un tel, până la omogenizarea aluatului. Aluatul obținut va avea textura ușor fermă și nelipicioasă. Rupe cam un sfert din aluat, împachetează-l într-o folie de prospețime și introdu-l în congelator pentru 30 de minute. Împachetează în folie și a doua parte de aluat și pune-o la frigider.
Pregătește umplutura: Clătește bine merele și secționează-le în sferturi. Apoi, îndepărtează-le cotoarele. Coaja o îndepărtezi doar dacă este deteriorată. Taie merele în cuburi, pune-le într-o cratiță și stropește-le imediat cu suc de lămâie, pentru a nu oxida. Adaugă zahărul peste ele, amestecă-le și așază cratița pe flacăra aragazului. Caramelizează merele ușor, doar până când se topește zahărul. Presară pudra de scorțișoară peste ele și lasă-le la răcit. În funcție de cât sirop se formează, adaugă și griș.
Cum formezi și coci prăjitura: Verifică aluatul de la congelator și dacă a devenit ferm, poți monta prăjitura în tava de copt. Scoate și partea cealaltă de aluat de la rece și pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Așază hârtie de copt într-o tavă cu dimensiunile aproximative de 24/38 cm. Întinde în tavă partea de aluat care a stat la frigider, într-o foaie uniformă. Înțeapă foaia de aluat din loc în loc cu o furculiță. Apoi, adaugă merele peste foaia de aluat și împrăștie-le uniform. Răzuiește aluatul de la congelator deasupra merelor și introdu tava în cuptorul încălzit. Coace delicioasa prăjitură cu mere cuburi și crumble pentru 35-40 de minute.
Un tip, mort de beat, stă pe trotuar în faţa unui bar. Un străin vrea să îl ridice. Insul îi zice:
- Hei! Ştii tu cine sunt eu?
- Nu! Cine?
- Isus Hristos!
Străinul nu-l crede, însă insul ţine morţiş să i-o dovedească.
- Vino cu mine!, îi spune insul, intrând în bar, cu străinul după el.
Barmanul îl vede pe beţiv şi zice supărat:
- Isuse! Iar eşti aici...
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.