Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente
200 g Faina alba
240 g Zahar
3 buc Oua 1 ou pt blat si 2 pt umplutura
200 ml Lapte
220 g Unt sa fie moale, la temperatura camerei
500 g Branza de vaci branza sa fie moale, dar NU lichida si cremoasa!
10 g Praf de copt
4 linguri Cacao pudra 2 pt blat si 2 pt glazura
2 buc Esenta de vanilie una pt blat si alta pt branza
2 linguri Gris de grau
Umplutura de branza: Mare atentie la consistenta branzei de vaci, eu folosesc branza la fel ca la papanasi - moale dar bine scursa de zer, nicidecum lichida si cremoasa! Intr-un robot sau blender puneti branza, 100g de zahar, 100g de unt moale, 2 oua, cele 2 linguri de gris si esenta de vanilie. Daca nu aveti robot/blender le amestecati bine cu o lingura si eventual treceti printr-o sita, sa fie cat mai uniforma umplutura de branza.
Compozitia pandispan de cacao: Intr-un alt bol puneti 100g de zahar, 1 ou si 100g de unt moale. Amestecati bine cu un mixer. Adaugati laptele si mai amestecati putin. Acum puneti faina, 2 linguri de cacao, vanilie si praful de copt. Amestecati bine cu mixerul sa fie o compozitie uniforma si fara cocoloase. Asterneti cu hartie de copt o tava rotunda cu borduri detasabile, cam de 24-26cm diametru. Puneti jumatate din aluatul de cacao in forma si nivelati bine cu o lingura. Apoi turnati toata compozitia de branza si nivelati. Puneti si restul aluatului de cacao, nivelati atent cu lingura.
Atentie! Daca veti avea branza mai lichida acest aluatul de cacao va fi destul de greu sa-l distribuiti peste branza. Daca totusi aveti aceasta problema il intindeti atent cu varful cutitului si il puneti peste branza din loc in loc cu o lingura, nu-l turnati pe tot mijloc.
Alta solutie - puteti face doar 2 straturi - cel de cacao dedesubt si cel de branza deasupra, scapati asa de chestia cu intinsul blatului 2 de deasupra.
Coaceti pasca la cuptor preincalzit la 180 de grade timp de 40-45 de minute. Nu este o problema daca putin crapa, sau se ridica si la racire se mai lasa. Lasati pasca sa se raceasca bine in tava, apoi treceti cu un cutit pe langa peretii tavii. Scoateti atent bordurile tavii.
Glazura: Intr-o cratita mica puneti 40g de zahar, 3 linguri de apa, 2 linguri de cacao, 20g de unt. O puneti pe foc moderat si amestecati bine cu un tel ca sa nu fie cocoloase, pana se dizolva complet zaharul si untul. O turnati peste pasca si distribuiti uniform cu o lingura pe toata suprafata. Puteti s-o mutati acum pe un platou mai frumos, sau o puteti face inainte de a pune glazura pe pasca. O lasati la frigider 2-3 ore pana se intareste bine glazura de deasupra. Si apoi o portionati si savurati cu mare placere, este frageda si extraordinar de gustoasa.
Desi multi spun ca este mai mult o prajitura decat pasca, sa stiti ca eu o prefer de multe ori asa frageda si moale decat cea cu aluat de drojdie.
Pofta Buna!
Un tip, mort de beat, stă pe trotuar în faţa unui bar. Un străin vrea să îl ridice. Insul îi zice:
- Hei! Ştii tu cine sunt eu?
- Nu! Cine?
- Isus Hristos!
Străinul nu-l crede, însă insul ţine morţiş să i-o dovedească.
- Vino cu mine!, îi spune insul, intrând în bar, cu străinul după el.
Barmanul îl vede pe beţiv şi zice supărat:
- Isuse! Iar eşti aici...
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.