Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
2kg mere
130g zahar tos
2 pliculete zahar vanilinat
Pentru blat:
300g faina
5 galbenusuri
250g zahar tos
180ml ulei
125ml apa clocotita
Coaja rasa de la o lamiae
1 pliculet drojdie uscata
1 pliculet praf de copt
Zeama de la 1 lamaie (in care vom stinge praful de copt)
Pentru bezea:
5 albusuri
170g zahar tos
Mod de preparare: Spalam merele si le curatam le coaja. Dam merele pe razatoarea mere, pana la cotor. Punem merele rase intr-o cratita si le calim impreuna cu zaharul tos si 2 pliculete de zahar vanilinat. Dupa ce s-au calit indeajuns, se iau de pe foc si se lasa la racit. Radem coaja de la o lamaie si ii stoarcem sucul.
In sucul de lamaie, turnam pliculetul de praf de copt si amestecam pana la dizolvare. Intr-un castron punem galbenusurile peste care adaugam zaharul tos si mixam pana rezulta o spuma albicioasa. Peste spuma obtinuta adaugam uleiul si mixam intruna. Adaugam apa clocotita si mixam foarte repede. In compozitia rezultata adaugam pliculetul de drojdie uscata si mixam. Adaugam si sucul de lamaie cu praful de copt stins si mixam din nou. Adaugam coaja rasa de lamaie si un praf de sare si amestecam pana se incorporeaza totul.
In aceasta compozitie, adaugam faina in ploaie, putin cate putin si amestecam cu o spatula usor, de jos in sus, pana obtinem o compozitie omogena. Cantitatea de faina pe care o adaugati poate varia, depinde si de calitatea fainii. Aluatul trebuie sa curga in falduri, deci nici prea subtire nici prea gros. Eu am adaugat 300 g faina, puteti incerca cu cantitatea asta. Ungem o tava cu unt si o tapetam cu faina.
Turnam blatul obtinut in tava. Il repartizam egal in toata tava si il uniformizam la suprafata. Adaugam merele calite si racite in prealabil si le repartizam egal peste toata suprafata blatului, dupa care introducem tava in cuptorul preincalzit si coacem prajiturica la foc mic spre mediu, timp de 35-40 minute.
Cat timp prajitura sta la cuptor, punem albusurile intr-un castron si le batem spuma.
Dupa cateva minute de mixat cand albusele s-au spumat deja, adaugam si zaharul tos si mixam in continuare pana obtinem o spuma tare. Cu 5 minute inainte de a fi gata prajitura, o scoatem din cuptor si adaugam spuma de albusuri peste, intinzand-o egal pe toata suprafata cu o spatula.
Cu o furculita, tragem santulete prin bezea, dupa care introducem din nou tava cu prajitura la cuptor si o mai lasam in cuptor pana ce bezeaua prinde o usoara crusta aurie. Dupa ce s-a copt, o scoatem din cuptor si o lasam la racit.
Adina va doreste Pofta Buna!
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.