Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente
5 ouă
150 g zahăr
150 g făină
1 plic de zahăr vanilat (sau esență de vanilie)
500 g prune (spălate și tăiate în jumătăți)
1 praf de sare
20 g unt (pentru uns tava)
2 linguri de pesmet sau făină (pentru tapetat tava)
zahăr pudră pentru decor.
Mod de preparare: Înainte de a începe pregătirea compoziției de pandișpan, adună pe masa de lucru toate ingredientele din listă. Scoate ouăle de la rece și lasă-le la temperatura camerei cel puțin 20 de minute. Separă ouăle, punând albușurile într-un bol mare și gălbenușurile într-un alt bol. Trece făina prin sită pentru a fi aerată. Spală prunele, șterge-le și secționează-le în jumătăți, îndepărtând sâmburii. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și unge cu unt o tavă clasică de tort cu diametrul de 26 cm, apoi presară pesmet peste unt. Poți folosi și o tavă de chec sau una dreptunghiulară. Adaugă un praf de sare peste albușuri și bate-le cu un mixer până se transformă într-o spumă tare. Încorporează treptat zahărul în albușuri, bătând în continuare până când obții o bezea lucioasă. Adaugă zahărul vanilat (sau esența de vanilie) și gălbenușurile unul câte unul, amestecând ușor după fiecare. Încorporează făina treptat în compoziția de ouă, amestecând cu o spatulă, prin mișcări ușoare, de jos în sus, pentru a păstra aluatul aerat. Întinde compoziția de pandișpan în tava pregătită și nivelează-i ușor suprafața. Așază jumătățile de prune peste aluat, cu partea tăiată în sus. Poți apăsa ușor prunele în aluat, dar fără să le îngropi complet. Introdu tava în cuptorul preîncălzit și coace pandișpanul timp de 30-35 de minute sau până când devine auriu și trece testul cu scobitoarea. Scobitoarea introdusă în mijlocul preparatului trebuie să iasă curată. După coacere, scoate tava din cuptor și lasă pandișpanul să se răcească complet. După ce s-a răcit, poți presăra zahăr pudră deasupra pentru un aspect plăcut. Porționează frumos pandișpanul și servește-l ca desert simplu sau alături de o cupă de înghețată de vanilie.
Un tip, mort de beat, stă pe trotuar în faţa unui bar. Un străin vrea să îl ridice. Insul îi zice:
- Hei! Ştii tu cine sunt eu?
- Nu! Cine?
- Isus Hristos!
Străinul nu-l crede, însă insul ţine morţiş să i-o dovedească.
- Vino cu mine!, îi spune insul, intrând în bar, cu străinul după el.
Barmanul îl vede pe beţiv şi zice supărat:
- Isuse! Iar eşti aici...
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.