Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

prajitura-cu-foi

Ingrediente:
4 foi:
450 g făină,
75 g zahăr,
125 g unt sau margarină,
100 ml smântână,
1 ou,
un vârf de linguriţă sare fină,
coaja rasă de lămâie,
o linguriţă cu vârf de praf de copt.

Crema:
200 g zahăr,
200 g unt,
70 g amidon alimentar din porumb,
250 ml lapte,
un pacheţel cu zahăr vanilat,
30 ml coniac,
2 linguri smântână.

Glazura:
100 g margarină sau unt,
10 g cacao,
100 g zahăr.

Preparare foi: Într-o cratiţă zahărul se caramelizează până ce capătă o culoare maro-deschis şi după ce a apărut puţină spumă deasupra, se stinge cu 150 ml apă fierbinte, lăsându-se la foc mic, până se topeşte zahărul, apoi se lasă să se răcească un pic. Margarina sau untul moale se amestecă cu oul, sarea, coaja de lămâie, smântâna sau iaurtul şi se diluează cu siropul de zahăr ars. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi apoi cernută, amestecând la început apoi frământăm cu mâna. Se împarte aluatul în 4 părţi. Se întind foi pe planşeta de lucru dată cu făină, apoi se rulează pe sucitor şi se aşează pe dosul tăvii date cu făină (de dimensiunea de 25/34).

Preparare cremă: 100 g de zahăr se camarelizează într-o cratiţă. Când se formează puţină spumă deasupra, se trage cratiţa de pe foc, lăsând-o să se răcească 3 -4 minute. Se adaugă tot untul, care se lasă să se topească şi 100 ml lapte. Se fierb la foc mic, ca să se topească caramelul. Între timp, într-un bol se amestecă amidonul cu restul de lapte, adăugat câte puţin şi omogenizând compoziţia ca să nu rămână cocoloaşe. Când compoziţia de unt cu zahărul ars a dat în clocot, se adaugă amidonul cu laptele şi restul de zahăr, amestecând în continuu până se îngroaşă, la bain marin. Când crema începe să se îngroaşe se adaugă coniacul şi 2 linguri de smântână şi se amestecă în continuu până se îngroaşă.

Preparare glazură: Într-un vas punem zahărul, margarina şi cacao, se amestecă bine şi se pune la foc mic. Se amestecă până începe să fiarbă, se lasă la fiert circa 3 minute până obţinem o compoziţie de consistenţa unui sirop, apoi îl lăsăm să se răcească în voie.

Se ansamblează prăjitura ungând foile cu un strat de cremă uniform, apoi se aşează una peste alta, presând uşor cu mâna. Deasupra se toarnă glazura un pic călduţă (de la centrul prăjiturii spre margini). Se lasă peste noapte la rece şi se taie a doua zi, în forma dorită.

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro




DorohoiNews.ro



GALERIE FOTO

prajitura-cu-foi
DorohoiNews.ro, 10-10-2024

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

Fii primul care comenteaza!

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Doi prieteni stau de vorbă:
- Ce mai faci?
- Uite, m-a lăsat nevasta pentru cel mai bun prieten.
- Credeam că eu sunt cel mai bun prieten al tău…
- Acum e el…



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Ecomed Dorohoi

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

Sincere condoleanțe familiei îndurerate din partea colectivului Mopan Suceava SA

Sincere condoleanțe familiei îndurerate din partea colectivului Mopan Suceava SA
Sincere condoleanțe familiei îndurerate la trecerea în neființă a dlui. SURUGIU VIOREL, ...

Colectivul Spicul 2 SRL își ia RĂMAS BUN de la cel ce a fost liderul societății - IOAN VIOREL SURIGIU

Colectivul Spicul 2 SRL își ia RĂMAS BUN de la cel ce a fost liderul societății - IOAN VIOREL SURIGIU
Colectivul S.C. Spicul 2 S.R.L., cu inimile îndurerate, își ia RĂMAS BUN de la cel ce a ...

Clubul Sportiv Juniorul Dorohoi transmite Sincere condoleanțe!

Clubul Sportiv Juniorul Dorohoi transmite Sincere condoleanțe!
Cu profundă durere în suflet, Clubul Sportiv Juniorul Dorohoi anunță trecerea în neființă ...

Cafeneaua CAF Dorohoi angajează barman / ospătar (fete)

Cafeneaua CAF Dorohoi angajează barman / ospătar (fete)
Cafeneaua CAF Dorohoi angajează barman / ospătar (fete). Pentru detalii suplimentare ne puteți contacta ...

COMMANDO Dorohoi angajează barman - ospătar cu sau fără experiență

COMMANDO Dorohoi angajează barman - ospătar cu sau fără experiență
COMMANDO Dorohoi angajează barman - ospătar cu sau fără experiență. Pentru mai multe detalii vă ...

SC din Dorohoi angajează muncitori calificați și necalificați în construcție, conducători auto pe autobetoniere (cife)

SC din Dorohoi angajează muncitori calificați și necalificați în construcție, conducători auto pe autobetoniere (cife)
Societate comercială din Dorohoi angajează muncitori calificați și necalificați în construcție, ...

Sincere condoleanțe din partea lui RADU CONSTANTIN DANIEL

Sincere condoleanțe din partea lui RADU CONSTANTIN DANIEL
O inima buna a incetat sa mai bata, un suflet mare s-a ridicat la cer, lasand in urma un gol imens si ...

Un ultim omagiu, la trecerea in nefiinta a dlui SURUGIU VIOREL

Un ultim omagiu, la trecerea in nefiinta a dlui SURUGIU VIOREL
Un ultim omagiu, la trecerea in nefiinta a Dlui. SURUGIU VIOREL, din partea Dlui. PORUMBOIU ADRIAN. CONDOLEANTE!  

Ramas bun prieten drag, Viorel Surigiu!

Ramas bun prieten drag, Viorel Surigiu!
Cu inimile îndurerate, ne luăm rămas bun de la un suflet cald, un prieten adevărat, un om cum ...

Durerea despărțirii este nemărginită – rămas bun, Viorel Surigiu!

Durerea despărțirii este nemărginită – rămas bun, Viorel  Surigiu!
Plecarea ta lasă un gol uriaș în inima mea, dar amintirle vor rămâne veșnic vii. Odihnește-te ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro