Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
200 gr spanac proaspăt
150 gr brânză proaspătă de capră
100 ml smântână grasă
1 ou
1 foitaj
sare
piper
ulei de măsline
Pentru glazură:
1 gălbenuș
Semințe de susan (opțional)
Mod de Preparare: Preîncălziți cuptorul la 180°C. Se spală și se scurge spanacul, apoi se călește în ulei de măsline, sare și piper timp de 5 minute la foc mediu. Între timp, se amestecă brânza de capră, oul, smântâna, sarea și piperul. Se amestecă bine. Când spanacul s-a răcit, se toacă grosier cu un cuțit. Se adaugă spanacul tocat la amestecul anterior. Tăiați foitajul în 9 bucăți (cel mai bine este să aveți foitaj dreptunghiular, dar dacă, la fel ca noi, nu aveți, tăiați resturile de pe margini și reutilizați-le pentru a umple foitajul la final!) Se așază pătratele de aluat în formele de brioșe unse. Se toarnă amestecul de spanac și brânză de capră în fiecare formă. Îndoiți marginile foii, sigilând cât mai mult posibil, apoi ungeți cu gălbenuș bătut (noi am adăugat semințe de susan pentru decor, dar acest lucru este opțional). Se coace în cuptor la 180°C timp de 25 de minute, la un cuptor cu ventilator.
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.