Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
3 cartofi albi de mărime medie
1 ceapă
2 linguri de ulei
200 gr nuci și alune
200 gr pesmet
1 linguriță de ierburi uscate
4-5 fire de pătrunjel verde
sare și piper după gust
puțină făină.
Mod de preparare: Spală cartofii și pune-i la fiert fără a-i curăța de coajă, în apă cât să fie bine acoperiți. Curăță ceapa, clătește-o și toac-o mărunt. Macină nucile și alunele, dar nu foarte fin, iar verdeața clătește-o, scurge-o bine și toac-o mărunt. Când cartofii sunt bine fierți și se pătrund la testul cu furculița scurge-i de apa fierbinte și trece-i prin jet de apă rece. Acest pas este necesar pentru a opri procesul termic și a putea curăța cartofii mai ușor. După curățare pune cartofii într-un bol și pasează-i ca pentru piure. Ceapa tocată călește-o ușor în puțin ulei. Presară puțină sare peste ea pentru a-i intensifica gustul. Apoi amestecă ceapa cu cartofii pasați, împreună cu uleiul din tigaie. Adaugă nucile și alunele măcinate în compoziția de cartofi cu ceapă călită. Adaugă și pătrunjel verde toca, dart și ierburile uscate. Omogenizează bine amestecul de ingrediente și potrivește consistența compoziției pentru chiftele cu pesmet. Modelează chiftelele sub formă de bile, apoi le aplatizezi ușor și le tăvălești prin făină pentru a nu se lipi. Pune hârtie de copt în tava mare a cuptorului și așază chiftelele în ea, la mici distanțe unele față de altele. Pune tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius și coace delicioasele chiftele de cartofi cu nuci și alune până când se rumenesc frumos pe toate părțile. Nu le coace în exces pentru că ingredientele folosite sunt deja preparate.
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.