Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente
Pentru aluat:
300 g făină
150 g unt rece
1 ou
3-4 linguri apă rece
1/2 linguriță sare.
Pentru umplutură:
400 g piept de pui sau pulpe dezosate
200 g mazăre (proaspătă sau congelată)
1 ceapă mare
1 morcov mic
2 linguri ulei de măsline
200 ml smântână pentru gătit
100 ml supă de pui (sau apă)
1 lingură făină
1 linguriță cimbru uscat
sare și piper după gust
1 gălbenuș pentru uns aluatul.
Mod de preparare: Prima dată vei prepara aluatul fraged pentru plăcintă. Acesta necesită un timp foarte scurt de frământare, dar și un timp de relaxare la rece. În acest interval de timp vei pregăti umplutura. Cum prepari aluatul pentru plăcintă cu mazăre și carne. Ia un bol mare și trece făina prin sită în el. Presară sarea peste făină și amestecă pentru omogenizare. Adaugă untul rece tăiat în cuburi micuțe și frământă rapid cu degetele până când obții o textură nisipoasă. Încorporează oul și apa rece, adăugând câte o lingură și frământă până când aluatul se devine compact. Formează o bilă din aluatul rezultat. Înfășoar-o în folie alimentară și las-o la frigider timp de 30 de minute.
Prepararea umpluturii: Fierbe pieptul de pui în apă cu puțină sare până când este bine gătit. Lasă-l să se răcească, apoi taie-l în cuburi mici sau sfărâmă-l în fâșii. Într-o tigaie, încălzește uleiul de măsline și călește ceapa până devine translucidă. Adaugă morcovul și gătește timp de 2-3 minute. Adaugă mazărea și pieptul de pui, amestecând bine. Presară făina și amestecă pentru a îngroșa compoziția. Toarnă supa de pui și smântâna, amestecând continuu până când compoziția devine cremoasă. Condimentează cu cimbru, sare și piper după gust. Lasă să se răcească complet. Cum formezi și coci delicioasa plăcintă cu mazăre și carne. Preîncălzește cuptorul la 180°C.
Împarte aluatul în două părți: una mai mare pentru bază și una mai mică pentru capac. Întinde partea mai mare pe o suprafață presărată cu făină și așaz-o într-o formă de copt unsă cu unt. Lasă marginile să depășească ușor tava. Pune umplutura răcită peste aluat, distribuind-o uniform. Întinde aluatul rămas și acoperă plăcinta, lipind marginile celor două foi. Crestează ușor capacul pentru a permite aburului să iasă. Unge cu gălbenușul de ou. Pune vasul în cuptor și coace plăcinta timp de 35-40 de minute, sau până când aluatul devine auriu și crocant. Las-o să se răcească ușor înainte de a o felia.
Noaptea, pe la ora trei, brusc, vecinul începe să bată cu pumnul în ușa mea.
M-am speriat atât de tare încât am scăpat bormașina din mâini!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.