Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
Pentru blat:
5 oua
100 gr zahar
o lingurita praf de copt stins in otet
120 gr faina
1 praf de sare
2 pliculete zahar vanilat
Pentru umplutura:
6 mere aurii
50 gr zahar
50 gr unt
2 pliculete zahar vanilat
Sirop: 50 gr zahar, esenta de rom, 120 ml apa.
Mod de preparare: Merele se spala, se curata de coaja, cotor si samburi, apoi le taiem cubulete. Intr-o cratita adaugam 40 gr unt, merele si zaharul, se amesteca si se lasa sa se caleasca cca 5 minute. Se unge o forma de tort cu restul de unt, adaugam merele calite impreuna cu sucul format si pregatim blatul.
Albusurile se bat spuma cu zahar, separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare si praful de copt stins. Cand albusurile sunt spumate bine se amesteca cu compozitia formata din galbenusuri. Se adauga treptat faina si amestecam usor.
Compozitia obtinuta se pune in forma de tort peste mere. Se introduce in cuptorul incalzit la 160-180 C si lasam la copt cca 15-20 min. Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca complet.
Siropul: intr-o vas punem apa cu zahar, la fiert. Lasam sa fiarba cca 1 min apoi se pune la racit. Cand este complet racit adaugam esenta de rom, cca 1 lingurita si amestecam.
Se inteapa cu o furculita blatul (10 intepaturi), apoi turnam sirop pe toata suprafata. Se introduce la rece pentru 1 ora, se pune un platou deasupra formei si rasturnam. Veti obtine un tort delicios cu mere si blat pufos. Se pudreaza cu zahar farin vanilat pentru decor, dar se topeste foarte repede.
Adina va doreste Pofta Buna!
Un tip, mort de beat, stă pe trotuar în faţa unui bar. Un străin vrea să îl ridice. Insul îi zice:
- Hei! Ştii tu cine sunt eu?
- Nu! Cine?
- Isus Hristos!
Străinul nu-l crede, însă insul ţine morţiş să i-o dovedească.
- Vino cu mine!, îi spune insul, intrând în bar, cu străinul după el.
Barmanul îl vede pe beţiv şi zice supărat:
- Isuse! Iar eşti aici...
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.