Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

3

Ingrediente:
1 aluat de foitaj (dreptunghiular)
250 ml lapte integral (rece)
coaja de la 1 lămâie (de preferință bio și netratată)
1 baton de scorțișoară (opțional)
30 g făină (făină de copt, dacă este posibil)
1 vârf de cuțit de sare (opțional)
1 linguriță de unt (la temperatura camerei pentru a unge formele)
4 gălbenușuri

Pentru sirop:
75 ml apă
150 g zahăr
Pentru topping:
Zahăr pudră (opțional)
Scorțișoară pudră (opțional)

Mod de Preparare: Se întinde aluatul de foitaj și se rulează în formă de sul. Se taie 12 bucăți (de aproximativ 6 sau 7 cm fiecare). Se lasă la temperatura camerei (timp de aproximativ 20 de minute) pentru a fi mai ușor de modelat ulterior. Se ung formele de copt cu puțin unt. Așezați rulourile în fiecare formă cu partea tăiată în sus. Se umezesc degetele mari și se apasă din centrul rulou până la baza formei. Apoi se întinde aluatul de la bază spre margini într-un model radial. Așezați formele pe o tavă și puneți-le în congelator în timp ce continuați cu prepararea. Într-o cratiță, se încălzesc 150 ml de lapte împreună cu coaja de lămâie și batonul de scorțișoară. Între timp, într-un bol separat, se diluează făina în restul de lapte (100 ml), bătând bine cu un tel până se omogenizează complet. Când laptele infuzat începe să fiarbă, adăugați amestecul de lapte și făină, amestecând constant până se îngroașă. Se ia de pe foc. Se trece amestecul printr-o strecurătoare sau sită pentru a îndepărta coaja de lămâie și eventualele cocoloașe rămase. Se pune deoparte.
Pregătiți siropul: Puneți apa și zahărul într-o cratiță la foc mediu și aduceți la fierbere. Când amestecul începe să fiarbă, se fierbe timp de 4 minute (va ajunge la o temperatură de 112ºC-115ºC). Se toarnă siropul într-un firicel peste crema rezervată, amestecând constant. Se lasă să se răcească timp de câteva minute. Într-un alt bol, se bat gălbenușurile și se adaugă la amestecul anterior. Se umplu formele cu acest amestec.
Se coc în friteuza cu aer cald la 190ºC timp de 15 minute, în modul "air fry". Cu cinci minute înainte de final, creșteți temperatura la 210ºC. Timpul de gătire poate varia în funcție de capacitatea și puterea friteuzei cu aer. Se scoate din friteuză și se lasă să se odihnească timp de 15 minute fără a se scoate din formă. După ce s-au încălzit, se scot din formă și se servesc. Opțional, se presară cu zahăr glasat și scorțișoară măcinată, după gust. Și asta e tot! Acum ne putem bucura de pasteis de nata în friteuza cu aer.

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro




DorohoiNews.ro



GALERIE FOTO

3
DorohoiNews.ro, 07-04-2025

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

Fii primul care comenteaza!

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Doi prieteni stau de vorbă:
- Ce mai faci?
- Uite, m-a lăsat nevasta pentru cel mai bun prieten.
- Credeam că eu sunt cel mai bun prieten al tău…
- Acum e el…



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Ecomed Dorohoi

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

Sincere condoleanțe familiei îndurerate din partea colectivului Mopan Suceava SA

Sincere condoleanțe familiei îndurerate din partea colectivului Mopan Suceava SA
Sincere condoleanțe familiei îndurerate la trecerea în neființă a dlui. SURUGIU VIOREL, ...

Colectivul Spicul 2 SRL își ia RĂMAS BUN de la cel ce a fost liderul societății - IOAN VIOREL SURIGIU

Colectivul Spicul 2 SRL își ia RĂMAS BUN de la cel ce a fost liderul societății - IOAN VIOREL SURIGIU
Colectivul S.C. Spicul 2 S.R.L., cu inimile îndurerate, își ia RĂMAS BUN de la cel ce a ...

Clubul Sportiv Juniorul Dorohoi transmite Sincere condoleanțe!

Clubul Sportiv Juniorul Dorohoi transmite Sincere condoleanțe!
Cu profundă durere în suflet, Clubul Sportiv Juniorul Dorohoi anunță trecerea în neființă ...

Cafeneaua CAF Dorohoi angajează barman / ospătar (fete)

Cafeneaua CAF Dorohoi angajează barman / ospătar (fete)
Cafeneaua CAF Dorohoi angajează barman / ospătar (fete). Pentru detalii suplimentare ne puteți contacta ...

COMMANDO Dorohoi angajează barman - ospătar cu sau fără experiență

COMMANDO Dorohoi angajează barman - ospătar cu sau fără experiență
COMMANDO Dorohoi angajează barman - ospătar cu sau fără experiență. Pentru mai multe detalii vă ...

SC din Dorohoi angajează muncitori calificați și necalificați în construcție, conducători auto pe autobetoniere (cife)

SC din Dorohoi angajează muncitori calificați și necalificați în construcție, conducători auto pe autobetoniere (cife)
Societate comercială din Dorohoi angajează muncitori calificați și necalificați în construcție, ...

Sincere condoleanțe din partea lui RADU CONSTANTIN DANIEL

Sincere condoleanțe din partea lui RADU CONSTANTIN DANIEL
O inima buna a incetat sa mai bata, un suflet mare s-a ridicat la cer, lasand in urma un gol imens si ...

Un ultim omagiu, la trecerea in nefiinta a dlui SURUGIU VIOREL

Un ultim omagiu, la trecerea in nefiinta a dlui SURUGIU VIOREL
Un ultim omagiu, la trecerea in nefiinta a Dlui. SURUGIU VIOREL, din partea Dlui. PORUMBOIU ADRIAN. CONDOLEANTE!  

Ramas bun prieten drag, Viorel Surigiu!

Ramas bun prieten drag, Viorel Surigiu!
Cu inimile îndurerate, ne luăm rămas bun de la un suflet cald, un prieten adevărat, un om cum ...

Durerea despărțirii este nemărginită – rămas bun, Viorel Surigiu!

Durerea despărțirii este nemărginită – rămas bun, Viorel  Surigiu!
Plecarea ta lasă un gol uriaș în inima mea, dar amintirle vor rămâne veșnic vii. Odihnește-te ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro