Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
100 g lapte (de preferință lapte integral)
200 g smântâna de desert (35% grăsime)
40 g zahăr
1 linguriță vanilie
2 gălbenușuri
3 felii de pâine brioche
1 lingură de zahăr
Mod de preparare: Se toarnă laptele, smântâna, esența de vanilie și zahărul într-o cratiță. Se aduce la fierbere. Când începe să fiarbă, se ia de pe foc. Se pune capacul pe cratiță și se lasă să stea timp de 10 minute pentru a permite amestecului să se infuzeze și să se tempereze. Într-un bol mare, se adaugă cele două gălbenușuri. În timp ce se amestecă constant cu un tel manual, se adaugă treptat laptele infuzat cald. Când amestecul este gata, se înmoaie feliile de pâine brioche una câte una. Timpul necesar va depinde dacă pâinea brioche este proaspătă sau puțin mai uscată. Asigurați-vă doar că și centrul pâinii este bine umezit. Folosind o lpaletă, scoateți fiecare felie și așezați-o pe un grătar. Lăsați-le să se odihnească timp de aproximativ 5 minute pe fiecare parte, astfel încât să piardă excesul de lichid. Se tapetează baza coșului air fyerului cu hârtie de copt. Așezați frigănelele astfel încât să nu se suprapună. Se pulverizează puțin ulei pe ambele părți (dacă preferați, puteți înlocui uleiul cu câteva felii subțiri de unt). Se presară zahăr pe ambele părți. Se coc la 180 ºC timp de 7 minute. După acest timp, întoarceți-le și gătiți-le pentru încă 7 minute. Și asta e tot! Înainte de servire, puteți presăra puțin zahăr pudră pentru decor sau, dacă sunteți în căutarea unui gust mai tradițional, optați pentru un amestec de zahăr și scorțișoară.
Doi prieteni stau de vorbă:
- Ce mai faci?
- Uite, m-a lăsat nevasta pentru cel mai bun prieten.
- Credeam că eu sunt cel mai bun prieten al tău…
- Acum e el…
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.