Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
Pentru blat:
5 oua
30 gr cacao
120 gr faina
1 praf de copt
120 gr zahar
Pentru crema de zahar ars:
5 oua
1 l lapte
50 gr zahar pentru ars
150 gr zahar
vanilie
Pentru decor: frisca vanilata
Mod de preparare:
Crema: Intr-un vas termorezistent se adauga zaharul pentru topit. Se aseaza vasul pe flacara la foc mic si se lasa pana se topeste si capata o culoare roscata. Se misca vasul, prin miscari circulare, astfel incat sa se tapeteze cu zahar ars pe toti peretii. Separat intr-un bol se omogenizeaza ouale cu zahar, vanilie si lapte, apoi se toarna in vas peste zaharul ars. Se introduce in cuptorul incalzit si se lasa la foc mic pana se incheaga.
Blat: albusurile se bat spuma cu zahar, separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare. Cand albusurile sunt spumate bine se amesteca usor cu compozitia formata din galbenusuri. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt si cacao. Compozitia obtinuta se pune peste crema de zahar ars inchegata si se lasa la foc mic pana se coace. Se lasa la rece pana a doua zi. Se rastoarna prajitura pe o tava, astfel incat crema sa fie deasupra. Se portioneaza si se decoreaza cu aveline din frisca. Se serveste rece.
Adina va doreste Pofta buna!
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.