Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
1 kg carne vita si porc tocata
2 cepe
100 ml apa
sare
verdeata
2 oua
200 gr faina
300 gr paine
ulei pentru prajit
patrunjel verde
Pentru sos:
30 ml ulei
40 gr faina
40 gr smantana
200 ml lapte
sare
piper
verdeata
Mod de preparare: Ceapa se curata, se spala si se rade, se stoarce apoi se pune intr-un bol. Painea se taie felii, se pune intr-un bol, adaugam apa rece peste, o lasam cateva secunde si o stoarcem bine. Peste ceapa rasa se adauga painea stoarsa, carnea tocata, ouale, verdeata tocata marunt, sare dupa gust si amestecam bine pana obtinem o compozitie omogena. Se lasa preparatul cateva minute la rece. Separat, faina se pune pe o farfurie, uleiul se toarna in tigaie si il punem la incins, la foc mic. Se formeaza chiftelutele de forma unor bile, se dau prin faina si se prajesc in ulei incins. Cand sunt gata, se pun intr-un bol cu servetel, pentru a se absorbi grasimea.
Sosul: intr-o tigaie adanca punem in uleiul incins, se adauga faina, se amesteca bine, adaugam smatana, laptele si amestecam pana obtinem un sos omogen, putin vascos. Se lasa sa fiarba cca 4 minute, amestecand continuu. Se adauga sare, piper dupa gust. Pe o farfurie se aseaza 4 chiftelute, se toarna deasupra sos si decoram cu verdeata. Se servesc calde.
Adina va doreste Pofta Buna!
Doi prieteni stau de vorbă:
- Ce mai faci?
- Uite, m-a lăsat nevasta pentru cel mai bun prieten.
- Credeam că eu sunt cel mai bun prieten al tău…
- Acum e el…
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.