Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente pentru 2 cozonaci:
1kg faina,
200g zahar,
200g unt,
2cuburi de drojdie,
esenta de rom,
coaja de lamaie si portocala,
1/2 litru lapte,
8 galbenusuri,
o lingurita sare,
3 pliculete zahar vanilat
Mod de preparare: Se face maiaua cu putin lapte si zahar, se lasa sa creasca. Intr-un vas mai mare se cerne faina. Laptele se fierbe cu zaharul, coaja de lamaie si portocale si se adauga fierbinte peste faina. Se incepe framantarea, se adauga pe rand sarea, galbenusurile, albusurile batute spuma, zaharul vanilat, maiaua, esenta, iar la final untul topit. Se framanta 30 minute si se lasa sa creasca.
Umplutura se face din nuci pisate, cacao, care se amesteca cu putin lapte, stafide si rahat.
Cand a crescut coca se imparte in doua, se pune umplutura, se ruleaza, se pun in tavi de cozonac, se mai lasa la crescut 30 minute, se ung pe deasupra cu ou si se dau la cuptor pana se coc.
Adina va doreste Pofta Buna!
Doi prieteni stau de vorbă:
- Ce mai faci?
- Uite, m-a lăsat nevasta pentru cel mai bun prieten.
- Credeam că eu sunt cel mai bun prieten al tău…
- Acum e el…
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.