Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente
175 g unt moale,
185 g faina
1 lingurita praf de copt
175 g zahar
3 oua medii
coaja rasa fin de la 2 portocale
100 g ciocolata neagra, topita (minim 70% cacao)
1 lingura cafea solubila, diluata in o lingura de apa fiarta
Pentru crema de trufe:
300 ml smantana groasa
400 g ciocolata neagra (minim 70% cacao)
5 galbenusuri de ou
4 linguri zahar fin
4 linguri lichior
Mod de preparare: Se unge o forma rotunda de 20 cm cu pereti detasabili si se tapeteaza baza cu hartie de copt. Se incinge cuptorul la 190°C. Se amesteca faina cu praful de copt, se adauga untul, zaharul, ouale si coaja de portocala si se bat pana se obtine o compozitie omogena. Apoi se incorporeaza ciocolata topita si cafeaua. Se pune compozitia in forma pregatita si se coace 30-35 de minute. Pentru a vedea daca s-a copt, se inteapa cu o scobitoare in mijloc. Daca iese curata, blatul este copt. Apoi se lasa la racit cateva minute, se scoate din forma si se indeparteaza hartia de copt. Se taie in doua, pe orizontala, pentru a obtine doua blaturi.
Pentru umplutura de trufe, se pune smantana intr-o cratita si se adauga ciocolata. Se amesteca la foc mic, apoi se da la o parte. Se pun galbenusurile, zaharul si lichiorul intr-un vas termorezistent si se bat la Bain-Marin 5 minute. Apoi se ia vasul de pe foc, se adauga mixul de ciocolata si se amesteca. Se asaza primul blat pe fundul tavii, desfacand forma, astfel incat sa ramana un spatiu intre prajitura si peretii formei. Se toarna jumatate din umplutura impingand-o spre margini. Se asaza al doilea blat si se toarna restul compozitiei de trufe, impingand-o din nou spre margini. Se niveleaza deasupra si se lasa 2-3 ore la frigider. Se incalzesc peretii formei cu o carpa fierbinte si se detaseaza folosindu-se un cutit curbat pentru a nivela marginile.
Adina va doreste Pofta Buna!
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.