Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
8 ouă
10 linguri zahăr
8 linguri ulei
250 gr. făină
1 plic praf de copt
1 paf de sare
2 linguri cacao
150 gr. nuci
1 ciocolată amăruie neagră
Mod de Preparare: Într-un bol, bate albuşurile spumă, după care adaugă pe rând cele 8 linguri de zahar mixând mereu până ce compoziţia se întăreşte ca bezeaua. Răstoarnă în bol, unul câte unul, gălbenuşele, mixând mereu. După ce s-au încorporat gălbenuşele, adaugă pe rând uleiul, făina şi praful de copt. Mixează bine până ce toate acestea s-au încorporat bine. Din compoziţia rezultată, pune deoparte în alt bol cam jumătate. În această compoziţie adaugă cacao şi nucile sfărâmate uşor.Unge două tăvi de chec cu puţin ulei şi tapetează cu griş.
Răstoarnă compoziţia fără nuci în ambele tăvi, după care completezi cu compoziţia cu nuci şi cacao.
Pregăteşte cuptorul şi-l încinge la 160ºC (mediu spre mic la gaze), şi coace checul 30-35 minute. Este bine să faci testul cu scobitoarea: dacă scobitoarea rămâne curată după ce ai înţepat checul, atunci este copt; dacă ea are urme de compoziţie, atunci la mijloc nu este copt şi mai trebuie să rămână în cuptor.
După ce s-a copt, răstoarnă checul pe nişte tăvi sau grătare şi lasă la răcit. Separat, într-un castronel, rupe în bucăţi ciocolata si adaugă ½ ceaşcă de cafea cu apă. Eu am topit ciocolata la cuptorul cu microunde, dar poţi s-o topeşti şi pe foc. Răstoarnă glazura peste chec, dar este bine să fie puţin călduţă. Fii generos şi tapetează cu multă ciocolată, căci, atunci când vei simţi gustul delicat, uşor amărui al ciocolatei vei şti că meriţi răsfăţul ei.
Adina va doreste Pofta Buna!
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.